Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozač u pritvoru proveo 3 mjeseca

Nesreća na Kvatriću: Među pješake se zaletio sa 108 kilometara na sat

Kvatrić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
27.07.2016.
u 20:03

Vozač je u pritvoru proveo tri mjeseca, a na ispitivanju je bio toliko potresen da nije želio ni pročitati zapisnik

– Ne želim čitati zapisnik o nesreći niti želim da mi ga se pročita, uopće se ne želim svega toga prisjećati – riječi su koje je Nikola Kovačević (26) izrekao pred tužiteljima na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu prije dvadesetak dana.

Djelovao je potreseno, a osim tih nekoliko rečenica koje je izgovorio, obranu uopće nije želio iznositi, odnosno – branio se šutnjom.

Potvrđena optužnica

Taj prodavatelj polica osiguranja i bivši nogometaš 11. travnja ove godine pijan je skrivio stravičnu prometnu nesreću na zagrebačkom Kvatriću kad se svojim Audijem, vozeći čak 108 kilometara na sat ,zabio u skupinu pješaka koja je čekala da se upali zeleno svjetlo na semaforu. Tri i pol mjeseca nakon nesreće u kojoj su poginuli supružnici Ljiljana (61) i Aleksandar Kusalović (67) te ozlijeđene školarka Paola P. i umirovljenica Mara S. na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu potvrđena je optužnica protiv Nikole Kovačevića, što znači da će mu suđenje početi već na jesen.

Optužnicom se Kovačević tereti za izazivanje prometne nesreće s više poginulih osoba za što je predviđena kazna od tri do dvanaest godina zatvora, ali i za nepružanje pomoći jer je nakon nesreće pokušao pobjeći s mjesta događaja, za što je predviđeno do tri godine zatvora. Tog 11. travnja u 21.30 sati Kovačević je prema Kvatriću jurio Maksimirskom cestom vozeći čak 68 kilometara na sat brže nego što je dopušteno. U jednom trenutku zbog velike koncentracije alkohola u krvi izgubio je nadzor nad automobilom te je desnim prednjim kotačem udario u nogostup, a zatim i u kameni okvir ograde koja se nalazi na ulazu u pothodnik, nakon čega je prošao kroz raskrižje s Domjanićevom ulicom. U tom nekontroliranom kretanju automobil je zatim pokupio i metalnu ogradu koja je potpuno izletjela iz ležišta, potom i semafor i nekoliko plastičnih kanti za smeće te prometni znak, a na kraju je petnaest metara dalje udario u supružnike Kusalović, dok su se drugi pješaci spasili u zadnji čas skočivši s nogostupa.

Čuo “pucketanje”

U tih dvadesetak metara, koliko je Kovačeviću trebalo da se zaustavi, udario je i u dva automobila od kojih je jednim upravljao svećenik Kristijan Stojko.

– Osjetio sam udar nekih predmeta u desnu stranu svog vozila i čuo “pucketanje”. Zaustavio sam se i izašao iz auta da vidim što se dogodilo, a tada sam ugledao starijeg muškarca kako leži u nesvijesti i pokraj njega ženu koja je obilno krvarila – dio je Stojkova iskaza. Nikola Kovačević od 12. srpnja nalazi se na slobodi jer je tada izašao iz istražnog zatvora, i to nakon što je sudac istrage prihvatio jamčevinu od 550 tisuća kuna.  

>>Eldorado jurnjave na autocestama hitno zaustaviti strogim kaznama!

Komentara 67

BR
brigs
20:17 27.07.2016.

Vi ste stvarno postali najzutiji tisak u drzavi! Vas naslov implicira da se nesreca dogidila danas, upravo sad! Pod hitno upisite neki ubrzani tecaj novinarstva gdje bi naucili kalko se pisu vijesti! Ovako izgleda da se stravicna nesreca iz travnja dogodila PONOVNO 27.07.2016. i kod citatelja izaziva paniku da da se takve strahote dogadjaju ucestalo!

SI
sinisas3
20:12 27.07.2016.

Dao je jamčevinu od pola milijuna kuna? Fino! Opet neki dobrostojeći nije znao što bi iz obijesti. Ako sud bude dosljedan kao u Horvatinčićevom slučaju, možda dobije priliku tužiti obitelj ovo dvoje staraca što je ubio. Našli se njih dvojee smetati na nogostupu, i još mu Audi oštetili udarcem svojih tijela.

NA
nano0705
20:12 27.07.2016.

Što sad ovo treba značiti? Da će se sud sažaliti nad njim jer je bio potresen. I tako će biti, koja smo mi država....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije