Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PotVRĐENA OPTUŽNICA

Stravičan zločin: muškarac koji je sjekirom i nožem ubio nepokretnu majku najvjerojatnije će završiti u duševnoj bolnici

policija
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
13.01.2017.
u 16:29

Risek je zbog PTSP-a, ali i sklonosti alkoholu i ranije u ispadima bijesa znao nasrnuti na majku

Zagrebački Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv Milana Riseka koji je ljetos u Zagorju nasrnuo na svoju nepokretnu 89-godišnju majku zakovanu za krevet te ju usmrtio šakama, sjekirom i nožem.

No, kako je Risek izuzetno brutalan zločin najvjerojatnije počinio u stanju neubrojivosti izglednije je da će, umjesto zatvora, godine nakon suđenja provesti u duševnoj bolnici.

U optužnici iz prosinca prošle godine stoji da je Risek "u stanju u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti značenje svojeg postupanja niti vladati svojom voljom" bolesnu i staru majku koja je nepokretna ležala u krevetu, "u nakani da ju liši života" više puta šakom udario u glavu i prsa nakon čega ju je bacio na pod i nastavio udarati po cijelom tijelu.

Potom je navodno otišao u drvarnicu po sjekiru kojom ju je više puta udario po glavi i tijelu te joj nožem zadao više ubodnih rana.

Nakon zločina koji je u kolovozu potresao mjesto Kuzminec u općini Mihovljan mediji su isticali da je Risek bio ratni pripadnik legendarne brigade Pume, koji je zbog PTSP-a, ali i sklonosti alkoholu i ranije u ispadima bijesa znao nasrnuti na majku.

>> Nepokretnu majku izudarao rukama i nogama pa izbo nožem i sjekirom

>> Pritvoren jer je nepokretnu majku zatukao rukama, nogama i drškom od sjekire

Komentara 1

OB
ObrenM
17:03 13.01.2017.

S njim na zatvorenu psihijatriju kao i oni "doktori" koji su mu omogucili ovaj masakr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije