Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKOVO POLJE

Kristinu ispratili s “Moj lipi anđele” Olivera Dragojevića

kristina sprovod
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/12
27.02.2017.
u 18:08

Na Markovu polju pokopana Kristina Krupljan (18) koju je na Volovčici svirepo, sa 30-ak uboda nožem, ubio David Komšić (19)

        Jecaji iz gomile oteli su se u trenutku kada su iz mrtvačnice iznijeli bijeli lijes. Tristotinjak ljudi, koliko ih se u ponedjeljak okupilo na posljednjem ispraćaju ubijene Kristine Krupljan na zagrebačkom Markovu polju, još je teže uspijevalo suspregnuti suze kada je pred njih kročio mladić koji je u rukama držao Kristininu fotografiju.

S bijelim ružama u rukama

– Smrt Kristine Krupljan veliki je upitnik. Ona nije rezultat Božje volje, prirodnog puta. Ona je rezultat zla. Da se slikovito izrazim, Kristina je bila cvijet koji je tek propupao, a koji je nasilno iščupan iz zemlje prije nego što je narastao – kazao je među ostalim svećenik koji je vodio molitvu u desetak minuta dugom govoru koji je održao. Kristinina majka Vesna za to je vrijeme neprekidno plakala te se jedva uspijevala održati na nogama, i to uz pomoć tete i tetka koji je njezinoj kćeri za osamnaesti rođendan darovao automobil u kojem je naposljetku brutalno ubijena. Među tristotinjak okupljenih miješali su se stari i mladi, Kristinini prijatelji i prijateljice, svi redom držeći bijele ruže u rukama.

– Joj, sunce bakino, joj, srce moje, bakino, pustite me da je vidim, dijete moje, dijete moje, zašto ovo, zašto ovo, dijete moje – naricala je baka pokojne Kristine, koja je u jednom trenutku, uz pratnju dvojice muškaraca koji su je pridržavali da ne bi pala, došla do fotografije svoje unuke te je nekoliko puta dotaknula. Ni u tom trenutku ni prije, dok je mnoštvo ožalošćenih prolazilo uz odar i pružalo ruke Kristininim najbližima, ni poslije, dok je svećenik nakon stihova pjesme Olivera Dragojevića “Moj lipi anđele” držao molitvu, a ni u trenutku kada je povorka krenula prema raki nije bilo ni traga ni glasa bilo kome iz obitelji Davida Komšića, a ni arhitektu kojeg je Vesna Krupljan bila prozvala kao oca Kristinina nerođenog djeteta.

Sve su riječi beznačajne

Tako je i dalje jedini čin bilo kakvog suosjećanja obitelji Komšić prema roditeljima ubijene Kristine ostala izjava koju je prošlog tjedna dao odvjetnik Fran Olujić koji zastupa Davida Komšića.

– U ime obitelji okrivljenog izražavam najdublju sućut obitelji žrtve. Moji klijenti shvaćaju interes javnosti za ovaj slučaj, ali i mole za razumijevanje – kazao je tada Olujić, a Komšići ni u jednom trenutku nisu uopće pokušali kontaktirati Kristininu obitelj. Vesna Krupljan tek je kratko poručila da “s njima ni ne želi imati kontakt”.

– Biblija kaže da sve ima svoje vrijeme, ali je li zaista došlo njezino vrijeme – zapitao se svećenik pred nazočnima te u jednom trenutku i poručio da su sada vjerojatno “sve riječi koje govori male i beznačajne te da je zbog toga možda najbolja šutnja”.

>> 19-godišnji David prije ubojstva napisao na Instagramu: 'Bog prašta, mafija ne!'

>> Izbo ju je kad mu je rekla da čeka dijete s drugim

>> Davidu Komšiću određen jednomjesečni istražni zatvor

Komentara 7

SC
schwertransport
14:23 27.02.2017.

Laka ti crna zemlja Sucut obitelji i prijateljima

OS
osica
17:13 27.02.2017.

Lijepa mladosti prerano si napustila ovaj svijet. Tužan kraj mladenačke ljubavi, mladenačkih zabluda , mladenačkih vjerovanja nadanja , strahova i opet vjerovanja .... "da se netko može možda promijeniti" . Svi mi kroz život učimo na greškama, a tebi nažalosti nažalost je to učenje , oduzeto na najokrutniji mogući način. Čuvali te anđeli.

LA
Larsen
21:01 27.02.2017.

Poćivaj u miru prekrasna Kristino. Iskrena sućut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije