Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u mrtvačnici

Šok za dvije obitelji: Pogreškom zamijenili pokojnice

lijes
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/3
02.09.2014.
u 16:04

– Najlakše je u svemu ljagu baciti na našu bolnicu, iako mi nismo uopće krivi – rekao nam je dr. Švajger

Prava drama odvijala se u mrtvačnicama na mjesnim grobljima u Belcu i Mihovljanu u Hrvatskom zagorju. Naime, prilikom preuzimanja pokojnica iz zabočke Opće bolnice, došlo je do zamjena pokojnica te su pogreškom stavljene u pogrešne lijesove. Tako je Katica Plukavec (86) koja je trebala u 17 sati biti pokopana na mjesnom groblju u Mihovljanu, otpremljena u Belec, a Ivanka Čukljek (80) iz Belca, koja je trebala biti sahranjena u 16 sati, dovezena je u Mihovljan. Da je došlo do pogreške, prva je uvidjela kći pokojne Ivanke Čukljek Branka Pikutić koja je ostala u šoku nakon što je vidjela da se u lijesu nalazi neka druga starica, a ne njezina majka.

U šoku je jučer bila i obitelj Plukavec koja je naknadno doznala da je u lijesu u mrtvačnici neka druga osoba. – Ništa nas nemojte pitati. Ovakvo nešto je nedopustivo – rekli su nam uz odar u mrtvačnici u Mihovljanu jučer članovi obitelji Plukavec koji su čekali da se naknadno doveze njihova baka Katica, a u Belec odveze Ivanka Čukljek. Sanacijski upravitelj zabočke Opće bolnice dr. Ivan Švajger rekao nam je kako zabočka Opća bolnica nije ništa kriva jer se za oblačenja pokojnika u njihovu podrumu angažiraju neka druga privatna poduzeća. O kojima je konkretno riječ zasad ne zna, no rekao je da će se poduzeti istraga.

– Najlakše je u svemu ljagu baciti na našu bolnicu, iako mi nismo uopće krivi – rekao nam je dr. Švajger dodavši kako su na oznakama na nogama pokojnica uredno bila ispisana prava imena i prezimena, no do zamjene je došlo prilikom stavljanja u lijesove.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar noesiss
noesiss
17:52 02.09.2014.

Pa sta to treba razvalciti po medijama. I sta cemo sad, da nagadjamo tko je kriv? Sta se tu ima komentirati. Pustite domacu tugu, dajte malo vijesti iz svijeta.

DU
Deleted user
18:01 02.09.2014.

po meni upravo ste vi krivi jer ste vi onaj koji je dozvolio ne kopitentnim osobama da obavljaju taj i takav posao,prema tome istraga nije potrebna kriac ste vi i vasa uprava,prema tome morate snasat posljedice ,obesteceni vas trebaju utuzit

LA
larala
11:05 03.09.2014.

velicanstveni outsourcing i privatizacija....na djelu i naravno nitko nije kriv, svak ce prebaciti krivicu na onog drugog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije