Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprodukcija

Snimke likvidacije šestorice zarobljenika iz Srebrenice prikazane na sudu u Osijeku

Milorad Momić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
28.04.2015.
u 17:46

Za to se zvjerstvo sud Miloradu Momiću, bivšem pripadniku zloglasnih Škorpiona

Stravične snimke smaknuća šestorice zarobljenika iz Srebrenica, u srpnju 1995. u Trnovu kod Sarajeva, prikazane su na Županijskom sudu u Osijeku, gdje se za to zvjerstvo sudi Miloradu Momiću (na slici), bivšem pripadniku zloglasnih Škorpiona. Snimke se mogu naći i na internetu, a za njih su zaslužni sami egzekutori. Nesretni muškarci ležali su, vidi se, okrenuti glavom prema tlu, s rukama vezanima na leđima.

– Nema baterija u kameri – shvatio je snimatelj Slobodan Stojković. Poslali su kolegu u bazu po rezervne baterije. Žrtve su za to vrijeme nepomično ležale i čekale. Kada se vratio, krenuli su do mjesta gdje ih je trebalo likvidirati.

Tijela su im spalili. Dino Salihović imao je 16, a Safet Fejzić i Azmir Alispahić 17 godina. Najstarija žrtva imala je 36 godina.

>> 'Slomili su mi rebra, a progutao sam zube koje su mi izbili'

>> Likvidirao pa zapalio šestero zarobljenika

Komentara 7

AJ
ajmo
19:12 28.04.2015.

A junačine a što nisu tako hrabro otađbinu branili kad je zagrmilo u ranu zoru oko 4 ujutro 04.08.1995 god.nešto je onda bilo bježite pete da vas ne pokakam a uostalom rekao im je njihov veliki vođa Miloševič (bre razbežali se ko zečevi). Njihova strašna vojska pogazila im malo tenkovima traktore : Žurilo im se .

AM
amky1
19:53 28.04.2015.

U određenim situacijama mi je žao što kod nas ne postoji smrtna kazna. Ne znam kako se ne boji da mu netko pobije obitelj zbog takvih stvari koje je uradio?

LA
lakočemo
18:14 28.04.2015.

isto tako pa i njega- na isti način molim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije