Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČAN POŽAR

Smrt nepokretnih sestara i brata: Živjeli su bez struje, u smeću, a grijali su se na palete i kartone

požar
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/11
30.01.2017.
u 19:10

"Strašno je sve to. Mislim i da su zakazale i nadležne službe. Trebao je netko doći do njih, porazgovarati s ljudima, vidjeti ima li problema..."

Desetljećima je ovo troje Vinkovčana živjelo zajedno. Zajedno su živjeli, zajedno su i skončali. Brat i dvije sestre, Stojan, Mira i Mara Mitrović, smrtno su stradali u požaru koji je danas, u ranim jutarnjim satima, zahvatio obiteljsku kuću u Ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića u Vinkovcima. Policija je danas mogla samo potvrditi kako su u požaru smrtno stradale tri osobe dok će njihov identitet biti potvrđen nakon obavljene obdukcije. U isto vrijeme susjedi kažu kako su Mitrovići živjeli povučeno i da su malo komunicirali s bilo kim. Navodno se Stojan brinuo o dvije sestre koje su bile nepokretne. Živjeli su u podrumu velike obiteljske kuće koja nakon Domovinskoga rata nikada nije obnovljena. Nisu imali električne energije koja im je bila isključena zbog dugovanja. U dvorištu kuće vide se i brojne kartonske kutije, drvene palete, boce… Govore i kako su se, prema njihovim saznanjima, u ove hladne zimske dane grijali ložeći kartonske kutije.

– Vjerojatno je vatra zahvatila neke od kutija poslije čega je došlo do požara. Osjetila sam ujutro miris paljevine, a kada sam izašla, vidjela sam vatrogasce. Svi troje su imali preko 80 godina – rekla je susjeda Ana Galić.

U Vinkovcima nemaju obitelji

Dodaje i kako su već susjedi tijekom godina navikli na nered u dvorištu zbog čega su se sada uplašili da će se požar proširiti i na njihove obiteljske kuće. Koliko ona zna, jedna od sestara je imala i mirovinu, ali ne zna je li ona zbog dugovanja možda bila blokirana.

– Strašno je sve to. Međutim, mislim i da su dijelom zakazale i nadležne službe. Trebao je netko doći do njih, porazgovarati s ljudima, vidjeti ima li kakvih problema i probati pomoći. Da se tako napravilo, možda do ovoga ne bi niti došlo, rekao nam je jedan od susjeda dodajući kako su Mitrovići bili povučeni i da, koliko on zna, u Vinkovcima nemaju nikoga od obitelji te da su zato i živjeli tako kako su živjeli.

– Bili su zaboravljeni i ostavljeni od svih – rekao nam je ovaj susjed. Navodno nisu nikada tražili pomoć od Centra za socijalnu skrb, nego su preživljavali kako su znali i umjeli. Prizemlje kuće bilo je također prepuno raznoga otpada i smeća. I vatrogasci su, koji su izašli na teren, imali problema da se probiju u kuću i ugase požar.

Poginuo dok je palio korov

– Morali smo provaliti vrata, a onda i boriti se s požarom koji je zahvatio sve to unutra. Bilo je jako zadimljeno i prepuno smeća. Dolje su bili kreveti. Dvije smrtno stradale osobe smo pronašli brzo dok smo treću pronašli poslije, rekao je voditelj vatrogasnog odjeljenja JVP Vinkovci Slavko Ešegović. Dodaje kako smatra da se sve troje Mitrovića prvo ugušilo od ugljikova monoksida, poslije čega su onda i izgorjeli. Uz tragični događaj u Vinkovcima požar je odnio i jedan život u okolici Šibenika. U zaseoku Vranjići u Sitnom Donjem, u blizini željezničkog čvorišta Perković, smrtno je stradao Jakov Vranjić (82). On je na otvorenome prostoru spaljivao korov.

>> Gorio stan u Folnegovićevom naselju: Jedna osoba ozlijeđena!

Komentara 34

MA
Machak
19:13 30.01.2017.

Gadite mi se svi koji ste za ovo znali a niste pomogli ljudima. Sram vas bilo. Sve. Državu, crkvu, susjede. Sramota.

WE
westsouth
19:25 30.01.2017.

sramota

BE
beitsche
19:36 30.01.2017.

Susjedi svaka vam cast.da niko prstom nije maknuo a sad su svi sokirani. Od ovog se covjeku srce skupi da se isplace kao malo dijete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije