Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlouporaba položaja

Škola u Višnjanu oštećena za 1,55 milijuna kuna

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
29.07.2014.
u 16:26

Riječ je o Visokoj poslovnoj školi "Manero" u Višnjanu i Srednjoj školi "Manero" s pravom javnosti

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom s područja Poreča zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje isprava.

Muškarca (53) s područja Poreča policija sumnjiči da je kao odgovorna osoba jedne obrazovne ustanove i kao opunomoćenik odgovorne osobe druge obrazovne ustanove u Istri, u razdoblju od 2009. do 2011. godine, izbjegavao vratiti novčana sredstva, koja je po njegovom nalogu, druga ustanova plasirala u korist prve.

Riječ je o Visokoj poslovnoj školi "Manero" u Višnjanu i Srednjoj školi "Manero" s pravom javnosti. Ovog se 53-godišnjaka sumnjiči i da je kao odgovorna osoba u prvoj ustanovi, u istom vremenskom razdoblju, drugoj ustanovi izdao račune za pružanje marketinških i konzultantskih usluga, iako te usluge nikada nisu pružene. Potom je, kao opunomoćenik druge ustanove, te račune prihvatio kao vjerodostojne i naložio da se proknjiže. Na taj je način drugu obrazovnu ustanovu oštetio za približno 1,55 milijuna kuna. zbog čega je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto izvješće.

>> Pijani muškarci napali policiju, svladala ih interventna

Komentara 2

GU
gustirna
22:12 29.07.2014.

U igri je 1,5 miljuna kuna a nema ni imena ni prezimena osumnjicenog.zasigurno je isti iz kokosinjca crvene mafije jer da je hadezejac vec bi mi znali i ime i prezime i da li je vasin prijatelj........

SR
sta_reci
20:49 29.07.2014.

Ovaj prosipa iz supljeg u prazno .. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije