Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi košarkaš (16)

Sjeo u automobil pijanog prijatelja i poginuo stotinjak metara od kuće

petrinja
Foto: Antun Petračić
1/3
26.12.2014.
u 18:40

Mario Obradović (18) pijan je sjeo za volan golfa i sletio s ceste te udario u stup

Bio je Badnjak, a Mario Obradović (18), automehaničar, izašao je van s prijateljima. Po petrinjskim su kafićima i klubovima cijelu noć pili. Obradović je oko tri sata na Božić, potpuno pijan, ušao je u svoj golf trojku. S njim je bio i 15-godišnji N. L. Nešto kasnije pokupili su i Matka Križanovića (16), koji je sjeo na mjesto suvozača. Prema svemu sudeći, krenuli su doma. U Vatrogasnoj ulici ispred kuće na broju 72. pijani Obradović zbog brzine je izgubio kontrolu nad autom.

Blizu vatrogasaca

Automobilom je prešao preko travnatog nogostupa i slomljenog prometnog znaka te izravno udario u stup javne rasvjete. Matko Križanović (16), učenik srednje medicinske škole u Zagrebu, preminuo je na mjestu nesreće. Na stražnjem sjedalu teško je ozlijeđen N. L. On je u bolnici i dalje u kritičnom stanju.

– Moj se Matko pješice vraćao kući. Golfom su ga najprije prestigli pa se onda vratili po njega. Samo što je ušao, umro je tu nadomak kuće. Najstariji mi je sin, izvrstan sportaš u košarkaškom klubu Petrinje – shrvana od tuge danas nam je na pragu obiteljske kuće u Ulici Brezje rekla majka Vesna. U mobitelu drži fotografije Matka i mlađih sinova. Križanovići su se doselili iz Žepča, odakle su odmah doputovala braća, šogorice i ostala rodbina oca Miroslava. Pokop njihova Matka bit će danas u 15 sati na središnjem petrinjskom groblju Sv. Benedikt. U božićnoj noći zbog stravične nesreće intervenirala je službujuća trojka Javne vatrogasne postrojbe Petrinje. Mladići su autom izletjeli s ceste ni stotinu metara od njihova vatrogasnog doma.

Najstresnija intervencija

Čuli smo jak udarac i s prozora vidjeli nesreću. Na mjestu nesreće stvorili smo se u trenu, dečko na suvozačevu mjestu izdahnuo je pred nama, a onoga na stražnjem spašavali smo rezanjem lima. Po ozljedama i dobi mladića to mi je jedna od najstresnijih intervencija u dosadašnjem profesionalnom poslu – kaže Davor Mlinarić. Mladiće iz golfa još su spašavali Siniša Petić i Ivan Pavličić. Policija je izvijestila da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola kada je vozač golfa izletio vozilom s kolnika. Prošao je bez ozljeda, a policija mu je izmjerila 1,98 promila alkohola u krvi. Predan je pritvorskom nadzorniku.

>> Muškarac poginuo u slijetanju i prevrtanju traktora

Komentara 24

AM
ambassador1987
19:04 26.12.2014.

Umjesto da su mladi sa svojima doma za vrijeme ovakvih blagdana, nasi dragi ugostitelji organiziraju xmas partyie i tako mladost unistavaju alkoholom sto u konacnici dovodi i do ovakvih scenarija. Obitelji poginulog saucesce, a ovom klipanu dozivotno bez vozacke i jedno 10 godina zatvora jer je svjesno isao vozit pijan.

MA
matador007
19:16 26.12.2014.

Prestrašno! Okanimo se "pametnih"komentara,tragedija je prevelika,za sve,uvijek se je i slavilo i pilo,danas ništa manje ni više nego prije,samo što danas o tome možemo prije čitati.Ne opravdavam alkohol,ni inače,a dok se sjeda za volan,ni u ludilu,a to opet otvara pitanje pravosuđa koje preblago kažnjava ljude koji pod utjecajem alkohola dožive ovako nešto,strašno,ne dogodilo se nikome.

Avatar salko1951
salko1951
18:59 26.12.2014.

Oj mladosti luda glavo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije