Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šest godina robije

Silovao nećake kada su bili na čuvanju

policija
Foto: ilustracija
28.11.2014.
u 09:00

Krunski dokaz bilo je ispitivanje djece koja su vještačena i čije smo iskaze detaljno analizirali, kazala je sutkinja Marija Balenović

Z. K. (26) iz jednog sela u Brodsko-posavskoj županiji nepravomoćno je na brodskome Županijskom sudu osuđen na šest godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja svog šestogodišnjeg nećaka te bludničenja nad njegovim godinu dana mlađim bratom. Sve se događalo od lipnja prošle do veljače ove godine. U kaznu će mu biti uračunato devet mjeseci provedenih u istražnom zatvoru, u kojem će ostati do pravomoćnosti presude. U obiteljskoj tragediji kakvu brodsko Posavlje ne pamti Z. K. je nećake zlostavljao u obiteljskoj kući svog brata te na još jednoj lokaciji u okolici mjesta.

– Krunski dokaz bilo je ispitivanje djece, nad kojom je provedeno kombinirano psihijatrijsko-psihološko vještačenje i čije smo iskaze detaljno analizirali – kazala je predsjednica sudskog vijeća Marija Balenović. Ona je dodala kako je optuženik zlorabio svoj položaj i bliskost s djecom koja su mu povjerena na čuvanje i koja su s povjerenjem smatrala da trebaju raditi sve što im stric kaže. Kao olakšavajuće okolnosti u obzir su uzete teške socijalne prilike u kojima je optuženik odrastao te činjenica da se radi o osobi ograničenih mentalnih sposobnosti. Obrana je tvrdila da je nevin te kako je sve smislio njegov brat kako bi ga istjerao iz kuće.

>> Bivšu djevojku trudnu silovao, a sad ga puštaju na slobodu

>> Započelo suđenje petorici za silovanje maloljetne Zadranke

Komentara 2

MH
mrtav-hladan
13:15 28.11.2014.

A joj majko mila ... strašno

BB
bozo boric
10:54 29.11.2014.

ja bih bez obzira što je brat gurnuo njemu u usta i guzu pravcati kaktus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije