Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhvaćeni na granici

Šest ilegalnih imigranata iz Afganistana pokušalo ući u Hrvatsku

imigranti
Foto: Carinska uprava Ministarstva financija
1/4
26.07.2016.
u 17:50

Carinski službenici tijekom kontrole zaplijenili su veću količinu duhana i pronašli ilegalne imigrante

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, Varaždin i Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, pronašli su ilegalne imigrante i oduzeli duhan. Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Bajakovo, prilikom ulaska u Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU) zaustavili su teretno vozilo bugarskih registracijskih oznaka. 

Pregledom navedenog vozila, pronašli su u tovarnom prostoru šest ilegalnih imigranata iz Afganistana, koji su zajedno s vozačem predani djelatnicima granične postaje PP Bajakovo na daljnje nadležno postupanje.

Zapljena velike količine duhana 

Također su obavljajući redovne mjere carinskog nadzora, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin u suradnji s policijskim službenicima PU Bjelovarsko bilogorske, Službe kriminalističke policije, u mjestu Prespa, zaustavili osobno vozilo u kojem je pronađeno 154 kilograma duhana u listu, sušenog i prešanog u blokove.

Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen prekršajni nalog te je podnesen zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 84.700,00 kuna. Roba i vozilo koji su predmet prekršajnog djela su oduzeti.

Isto tako, dana 22. srpnja tijekom provođenja nadzora cestovnog prometa na autocesti A3, odmorište Stari Hrastovi, carinici su zaustavili osobno vozilo Mercedes E 320, njemačkih registracijskih oznaka, u kojem je pronađeno 60 kilograma sitno rezanog duhana na koji nije plaćena trošarina. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen prekršajni nalog u iznosu od 21.000,00 kuna te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 33.000,00 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta, a kao mjera osiguranja naplate trošarine privremeno je oduzeto i vozilo.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:11 26.07.2016.

Ma pustite doktore, inženjere i studente da uđu, kaj bezveze radite probleme.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
14:14 28.07.2016.

Pa šest ili šest hiljada migranata iz Afganistana ne može ilegalno pokušavati ući u Hrvatsku jer to su naša brača po domoljublju, strasti i kulturi i oni mogu spokojno uči kao svoji kod svojih.

WO
Wolff
15:52 27.07.2016.

Kako se dalje postupa s takvima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije