Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Crnac

Seosku čarku riješio hicem u glavu, pa dobio 8 godina

crnac
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
01.04.2015.
u 18:53

Crnac je na ovom sudu već nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora

Ivan Crnac (77) iz Bebrine nepravomoćno je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na osam godina zatvora jer je 23. studenog pretprošle godine zbog sukoba oko mlijeka hicem iz pištolja s udaljenosti od oko pola metrra u glavu ustrijelio i ubio Pavu Grgaševića (59).

Crnac je na ovom sudu već nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora, ali postupak za ubojstvo ponovljen je prema nalogu Vrhovnog suda, kako bi se utvrdilo je li u svom postupanju doista prekoračio nužnu samoobranu. Kazna od osam mjeseci zatvora za nedozvoljeno posjedovanje oružja ostala je na snazi.

– Ne osjećam se krivim, jer sam imao pravo braniti se pred nasiljem i fizičkim napadom. Neka mi oproste ako hoće. Ako ne žele, što im ja mogu. To je njihova stvar – odgovorio je Crnac na upit predsjednice Sudskog vijeća Marije Balenović želi li nešto poručiti udovici i sinu pokojnika. U obrazloženju Suda navodi se kako se u konkretnom slučaju ne može govoriti o nužnoj obrani na koju se optuženik pozivao jer verbalni sukob i udarac u koljeno nisu razlog da se netko brani pištoljem.

Osim toga, Crnac je u tijeku postupka u više navrata mijenjao svoju obranu, a navodi poput onog kako je pao i ležao u jarku u suprotnosti su sa zapisnikom o očevidu te iskazom ključnog svjedoka Ivice Brtana. Sukobi i razmirice između Crnca s jedne te pokojnika i njegova brata Mate s druge strane počeli su prije desetak godina. Braća su, naime, po selu prikupljala mlijeko za velike otkupljivače, a jedan od proizvođača bio je i Crnac, koji nije želio nabaviti potrebne markice s bar kodom za analizu. Oni su stoga odbijali preuzeti njegovo mlijeko, što ga je naljutilo, pa su se često svađali i verbalno sukobljavali.

>> Pucao pa povikao: Zovite policiju, ubio sam čovjeka!

Komentara 2

IB
ivan.biljan68
10:11 02.04.2015.

Da su se posvadili oko rakije,još bi nekako razumio,al tko se danas još svađa oko mlijeka.Ova svađa završila je kobno,ali s obzirom na njegove godine,život će skončati"iza Roštilja"Emeritus.

MX
Mister X
10:16 03.04.2015.

Paravinja se pita stalno što nisam imao pištolj ? Ne bi danas služio 40 godina... A zašto jer smo pred sudom svi jednaki !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije