Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbijena skupina u Vinkovcima

Šefica Hitne i odvjetnici varali na osiguranjima

vinkovci uhićenje
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/9
11.02.2016.
u 17:34

Prema neslužbenim informacijama svi oni će biti ispitani u osječkom USKOK-u poslije čega će se odlučiti o daljim koracima, odnosno, tko od njih će biti i priveden sucu istrage i za koga će se zatražiti mjera istražnog zatvora

U velikoj akciji USKOK-a tijekom današnjeg dana policija je iz Vinkovaca i okolice privela više osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal i prijevare na osiguranjima od imovinskih šteta.

Navodno kako se radi pretežito o štetama nastalim uslijed prometnih nesreća. Istragom je obuhvaćeno ukupno 58 osoba, a među uhićenim osobama uhićena su dvojica odvjetnika iz odvjetničkog ureda Drnasin, otac i sin, jedna liječnica iz vinkovačke bolnice i jedan posrednik. Među uhićenima je i policajac iz Iloka. Svi oni sumnjiče se za trgovinu utjecajem, primanje i davanje mita, te zlouporabu položaja i ovlasti.Ostale osobe obuhvaćene istragom, a govori se o još 48 osoba, su fiktivni ili stvarni oštećenici preko kojih se zapravo i izvlačio novac od osiguravajućih kuća.

Prema neslužbenim informacijama svi oni će biti ispitani u osječkom USKOK-u poslije čega će se odlučiti o daljim koracima, odnosno, tko od njih će biti i priveden sucu istrage i za koga će se zatražiti mjera istražnog zatvora. Za potrebe istrage i ispitivanja istražiteljima USKOK-a iz Zagreba došla je pomoć iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske. Iz USKOK-a je bilo nemoguće dobiti bilo kakvu službenu informaciju o ovim uhićenjima koja su potresla Vinkovce i istok Hrvatske. Neslužbene informacije govore kako je policajac bio zadužen da odmah poslije prometnih nesreća javlja odvjetnicima o sudionicima nesreće.

Odmah potom odvjetnici bi kontaktirali sudionike nesreće i nudili svoje usluge u zamjenu za određeni postotak od naplaćenog odštete koju isplaćuju osiguravajuće kuće. U akciju je bila uključena i liječnica koja bi, ako je potrebno, sredila medicinsku dokumentaciju oko težine ozljeda. -Ništa tu nije čudno i takve stvari rade se u cijeloj Hrvatskoj. Svi znaju za slučajeve kada su sudionike prometnih nesreća nazivali razni odvjetnici i nudili svoje usluge. Uvijek je svima to bilo malo čudno kako odvjetnici taklo brzo sazanaju imena sudionika, ali takva praksa traje već godinama. Bilo je i slučajeva kada su im dolazili direktno kući ili čak i u bolnicu. Svi znamo i niz osoba koje su nosili ovratnike po par dana iako nije bilo nikakve potrebe i bili na bolovanjima jer ih je bolio vrat. I to također nije ništa novo, riječi su više vinkovčana koji su komentirali najnovija uhićenja u gradu.

>>U akciji USKOK-a u Vinkovcima uhićeni odvjetnici, liječnici, policajac...

>>Pilot zbog osiguranja lažirao podatke o letovima

Komentara 11

ZL
zlatnirat
17:44 11.02.2016.

Odvjetnik koji laze i vara gubi pravo da radi kao odvjetnik ili drzavnoj sluzbi i to sirom demokratskog svijeta a u RH? idemo dalje.

K2
kritičar_2
18:33 11.02.2016.

Kad će na red doći vrh piramide,Karlić,Galić,Čuljak...

DA
dadoccc
20:08 11.02.2016.

policija štiti osiguravajuče kuće i hapsi pedeset i nešto ljudi za sto i nesto tisuća kuna a oni koji su pokrali hr u miljardama kuna sepure se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije