Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prostitucija

Šef modne agencije ovaj put podvodio i jednu maloljetnicu

prostitucija portal (1)
DPA/PIXSELL
24.10.2013.
u 19:42

Sumnja se da su Slavko G. (51) i Lahor M. (64) koristili seksualne usluge dviju maloljetnica, a Ivica Jurišić podvodio je jednu od njih

Nakon što je prošle godine protiv njega pokrenut sudski postupak zbog organiziranja lanca prostitucije, vlasnik splitske modne agencija “Kristina” Ivica Jurišić (54) ponovno je uhićen zbog podvođenja, ovog puta maloljetnice!

Osim njega lisice na rukama ovih dana u Splitu osjetili su i splitski poduzetnici Slavko G. (51) i Lahor M. (64) koji su se, sumnja se, koristili seksualnim uslugama te maloljetnice, ali i njezine kolegice, kojoj također još nije osamnaest godina.

Do deset godina zatvora

Rezultat je to istrage koju je u zadnjih nekoliko mjeseci obavljala splitska policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, a koja je rezultirala optužbama i prijedlogom za istražnim zatvorom za trojicu poduzetnika.

Sumnja se da je Ivica Jurišić iskoristio siromaštvo jedne maloljetnice, potom namjerno ignorirao njezine godine te je poticao na prostituciju i podvodio je.

Nekoliko puta za njezine seksualne usluge u džep su posezali 64-godišnji šef jedne splitske tvrtke za ukrcavanje pomoraca na brodove te 51-godišnji vlasnik poker aparata i organizator igara na sreću. Obojica su također nekoliko puta plaćala i drugoj maloljetnici za seksualno zadovoljenje za koju se međutim ne smatra da ju je Ivica Jurišić podvodio.

Iako policija ne želi odati točne godine djevojka, kojima je vjerojatno od petnaest do osamnaest godina, istražitelji smatraju da su i Slavko G. i Lahor M. “morali shvatiti da se radi o maloljetnicima”.

Dok je Ivica Jurišić kazneno prijavljen za podvođenje djeteta, za što mu prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora, Slavko G. i Lahor M. prijavljeni su svaki za tri kaznena djela na štetu dviju maloljetnice za što im prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Plaćali do tisuću eura

Srđan Granić, Jurišićev branitelj, jučer je samo kratko kazao da je na putu te da će se danas u Splitu sastati sa svojim klijentom.

A potonji je medijima godinama poznat po modnoj agenciji iz koje su potekle mnoge misice uključujući i prekrasnu Fani Čapaliju koja se na izboru za Miss svijeta proslavila rečenicom “It's ok.”

Dugo vremena po Splitu se šuškalo da svojim manekenkama sređuje i druge načine zarade od nošenja rijetkih revija u Hrvatskoj. Šuškanja su postala i službena lani kad je Jurišić uhićen, a u novinama niknuli iskazi djevojaka iz njegove agencije koje je podvodio, ali i njegovo priznanje da je podvodio pet manekenki iz Splita, Zagreba i Dubrovnika. Djevojke su odlazile klijentima na jahte ili u luksuzne hotele, a seksualne usluge naplaćivale su od tisuću i pol kuna do tisuću eura.

U kojoj je fazi suđenje, nije poznato jer je ono zatvoreno za javnost.

>> Vlasniku modne agencije Kristina određen istražni zatvor

>> Elitne djevojke i bogati klijenti u raljama afere koja potresa Split

Komentara 1

LA
LaurenceofArabia
14:18 16.11.2013.

'Modne agencije' u Hrvata. Zasto me ovo ne sokira? O korijenu problema bi se dalo diskutirati, djecu i djevojcice se poducuje da sve trebaju biti sexy manekenke, sustavno ih se kroz medija zaglupljuje modom, izgledom i seksom kao ultimativnom potvrdom njihove vrijednosti. Situacija u drustvu ne pogoduje promjeni njihovog dojma da im je bolje biti sexy nego obrazovana, vrijedna i pametna. Zao mi je tih obitelji....nitko ne zeli da mu dijete udje u takvu situaciju...ali krivnja lezi i na drustvu i medijima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije