Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zloporaba i utaja

Šef Kvaternik Plaze novcem tvrtke kupio sebi jahtu: Nisam kriv!

Miro Vrlja
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
03.05.2016.
u 20:09

Od tri pozvane svjedokinje na sudu se pojavila samo jedna

– Nisam kriv! – kazao je Miro Vrlja (59), zagrebački poduzetnik i suvlasnik kompleksa Kvaternik Plaza u Zagrebu, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog zloporabe položaja i utaje poreza.

Tužiteljstvo ga tereti da je svoju tvrtku oštetio za 2,9 milijuna kuna jer je na ime tvrtke kupio jahtu koju je koristio u privatne svrhe. Tereti ga se i za utaju 1,9 milijuna kuna poreza, a sve se događalo od 2008. do 2010.

Od tri pozvane svjedokinje na sudu se pojavila samo jedna, i to nakon što se neuspješno pokušala prije rasprave ispričati poslovnim obvezama. No sutkinja ispriku nije uvažila, već joj je naložila da se u roku od sat vremena pojavi na sudu.

>> Mamićev svjedok osuđen na tri godine i mora vratiti tri milijuna kuna

>> Sud USKOK-u na doradu vratio optužnicu protiv Ana Marije Radić

Komentara 9

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:34 03.05.2016.

Ne razumjem, kupio je jahtu novcem poduzeća kojeg je on vlasnik a nesmje ju koristit u privatne ili poslovne svrhe, po toj logici niko ko je god vlasnik poduzeća a koje posjeduje auto u vlasništvu tog poduzeća nebi smio koristitt taj auto za privatne ili poslovne svrhe, jel ima možda neko u blizini da mi objasni ovu lakrdiju od zakona...znači bivša ministrica inostranih poslova naruči predsjednički avion na kojeg nema ama baš nikakvo pravo, spiska 120 tisuća kuna za par sati i nikom ništa, a ovaj čovjek zaradi jahtu i ne smije se u njoj provozat, bože dragi svašta čovjek čuje....

DU
Deleted user
13:22 04.05.2016.

covjek ulozio pare u tvrtku, tvrtka kojom rukovodi zaradila i investirala u nesto, u ovom slucaju brod s kojim ce i dalje zaradjivati i sada oni hoce da ga kazne za to,hoce li ga kazniti i ako kupi toalet papir pa koristi za vlastitu guzicu ili i to je privatna upotreba , a mora se baciti poslije upotrebe, a brod ostaje upisan kao vlasnistvo firme

ZV
Zvonko60
21:12 03.05.2016.

A je jahta....brodic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije