Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovori o radu

Sabljarić i Stipetić oštetili Hrvatske šume za 380.000 kuna?

'18.12.2010., Karlovac - Skupstina Nogometnog saveza Karlovacke zupanije. Zoran Sabljaric, bivsi direktor NK Karlovac. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
17.04.2014.
u 13:49

PU karlovačka podigla kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Karlovačka policija podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu kaznene prijave protiv 52-godišnjaka iz Karlovca i 51-godišnjaka iz Ogulina zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti u podružnicama iste tvrtke u Karlovcu i Ogulinu.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o bivšim voditeljima ispostava Hrvatskih šuma Zoranu Sabljariću u Karlovcu te Mladenu Stipetiću u Ogulinu, kojima policija na teret stavlja da su s nekoliko zaposlenika nezakonito sklapali ugovore o radu temeljem kojih su, suprotno pravilniku o plaćama, zaposlenici dobivali povećan broj bodova za obračun plaća. Time su, sumnjaju u policiji, tvrtki prouzročili materijalnu štetu veću od 380.000 kuna.

Navodno je Z. Sabljarić u karlovačkoj podružnici Hrvatskih šuma na taj način sklapao nezakonite ugovore o radu od početka 2007. do početka kolovoza 2011, dok je kolega u Ogulinu, sumnjaju u policiji, takvu poslovnu praksu imao od rujna 1998. do lipnja 2011. godine.

Neslužbeno doznajemo da je protiv Mladena Stipetića podnesena kaznena prijava i zbog sumnje u malverzacije u postupku javne nabave u kojima je, sklapajući izravne nagodbe, tvrtku oštetio za oko tri milijuna kuna.

>>Privedeni i bivši upravitelj te šef financija Šumarije Gospić

Komentara 3

MC
mcmarko
14:17 17.04.2014.

Baš me zanima jesu li ta dvojica zaposlili nekoga od njihove rodbine? I to bi bilo zanimljivo vidjeti. Jer mi je prezime ovoga iz Ogulina jako dobro poznato od ranije. Ovih 380 000 je samo kap u moru. Udijelit suspenzije, neka vrate plaće, i onda otkaz. Gdje su drvokradice koje 24 godine pustoše? O njima se ne smije kad imaju veliko zaleđe u samom vrhu policije. Tužno i jadno. Pljačka OKFŠ-a od privatnih šumoposjednika. cca 2 mlrd kuna. I to je laka procjena. To nikoga ne zanima i nije briga.

KA
kafka
14:38 17.04.2014.

Gdje god se okreneš lopovi. Lustraciju treba provesti i na sve koji su radili u javnim poduzećima, jer ne vjerujem da će se sve te lopine procesuirati, a nemoral i bezakonje je bio model upravljanja javnim poduzećima - i svee uz blagoslov politike.

US
U sridu
13:14 24.04.2014.

Hrvatske sume su ostecene za stotine milijuna,svi sve znaju a DORH najmanje,fiktivnih racuna na svakom koraku,sisacko moslovacka zupanija je mislim u samom vrhu korupcijske piramide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije