Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osobni bankar

S računa klijenata krao novac da bi platio svoje kredite

euri
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
30.08.2014.
u 08:14

Stanko Brašnić priznao je krivnju i obvezao se vratiti novac. No, nije se pojavio na sudu pa tužiteljstvo traži da mu se odredi pritvor

Iako je bivši osobni bankar Stanko Brašnić istražiteljima priznao da je, kad je radio u jednoj velikoj banci u Varaždinu, klijentima krao novac s njihove oročene devizne štednje, rekao da se kaje i kako će sav novac vratiti, zasad se nije pojavio ni na jednom od dva dosad zakazana ročišta na Županijskom sudu u Varaždinu. Kako se ni jučer nije pojavio na suđenju, tužiteljstvo je zaključilo da je – u bijegu. Zbog toga su od suda zatražili da se Brašniću odredi pritvor i da se za njim raspiše međunarodna tjeralica, a o zahtjevu tužiteljstva odlučit će izvanraspravno vijeće.

Brašnića se tereti da je s računa dvoje klijenata podignuo 50.500 eura i da je tim novcem plaćao svoje osobne kredite. Na ročištu u svibnju njegova je odvjetnica sudu prezentirala kupoprodajni ugovor o prodaji njegove kuće u rodnom Orašju u Bosni i Hercegovini. Tim će novcem, tvrdila je tada Brašnićeva odvjetnica, Brašnić podmiriti dug.

Međutim, prema jučerašnjim tvrdnjama Brašnićeve odvjetnice, ta je kuća teško oštećena u nedavnim poplavama pa se čeka da na teren izađe komisija koja će utvrditi štetu i obeštetiti Brašnića koji kuću ne može prodati, a nema ni novca koji je obećao vratiti.

>>Krao novac s računa vatrogasnog društva, a troškove pravdao tuđim računima iz smeća?

>>Dubrovnik: Bračni par iz Slovačke krao novac kupačima bazena

Komentara 13

LA
laptop
08:25 30.08.2014.

Gospodin ima kucu u Orasju a gdje sada zivi sigurno ne na ulici. S njim u Remetinec a svu imovinu na licitaciju.

BA
bajo2
08:40 30.08.2014.

ako je ovaj radio u banci,teorijom logike obicno"pucanstvo"ce pljackati za(h)ode za zaposljavanje ,da isplate kredite.svi ih puni "ko pas buha"!

L0
luena 01
10:27 30.08.2014.

@Holographic.... Dobar covjek ne nanese drugom stetu,ne krade ih ko ovaj kojeg ti "poznas". Nema nista, pa reci od cega bi mogo vratit ,nikad pokradeni nece svoj nova cod njega dobiti...Mene cudi da ljudi bez policijskog isjecka( polizeliches führungszeugnis)o kaznjivostii -nekaznjivosti mogu radit na takvim mjestima gdje se oko novca vrti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije