Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera mirovine

Rubala priznao krivnju i nagodio se za dvije godine zatvora

'29.12.2011., Zagreb - Dr. Drago Rubala izlazi iz zatvora Remetinec nakon sto je polozio 150.000 eura jamcevine. Rubala je pritvoren pocetkom 10. mjeseca zbog optuzbi za mito i korupciju u namjestanju
'Slavko Midzor/PIXSELL'
28.05.2012.
u 19:09

Osim s Rubalom, USKOK se uspio nagoditi i s još pedesetak osumnjičenih u ovom slučaju, među kojima su uz organizatore i korisnici mirovina, odnosno osobe koje su dale mito

Nakon plaćanja jamčevine u iznosu od 150 tisuća eura, čime je potkraj lanjskog prosinca “kupio” uvjete za izlazak iz pritvora, dr. Drago Rubala pristao je na još jedan kompromis s pravosudnim tijelima. Iako ta informacija nije službeno potvrđena, doznajemo da je priznao kakvu je ulogu imao u organiziranju grupe koja je u Zagrebu i Varaždinu za iznos od dvije do pet tisuća eura sređivala invalidske mirovine. Nakon priznanja nagodio se s USKOK-om pa će u zatvor na dvije godine. K tome, morat će vratiti popriličan iznos novca. No, da sve uistinu završi na ovoj kazni, sporazum Rubale i USKOK-a mora prihvatiti i Županijski sud u Zagrebu. Tek tada će za Rubala sudski postupak uistinu biti dovršen.

Osim s Rubalom, USKOK se uspio nagoditi s još pedesetak osumnjičenih u ovom slučaju, među kojima su uz organizatore i korisnici mirovina, odnosno osobe koje su dale mito. Ovi potonji nagodbama su se obvezali da će vratiti novac i tako su izbjegli zatvorske kazne. Istragom se utvrdilo da je dr. Drago Rubala, nekoć radijski i televizijski voditelj te ravnatelj HZMO-a Zagreb, s varaždinskim liječnikom i vještakom tamošnje područne službe HZMO-a Ivanom Ostoićem povezao još šest osoba uz čiju su pomoć pronalazili klijente za lažne mirovine koje su zatim, uz mito, i ishodili. U toj grupi bili su Zoran Primorac, Ostoićeva supruga Dubravka Margeta-Ostoić, administratorica Dragica Čvorig, članice povjerenstva za reviziju nalaza i mišljenja o invalidnosti HZMO-a Nevia Buković i Vinka Luetić Herman te Roman Slunjski.

Komentara 45

AN
Antiša
19:30 28.05.2012.

Tko će u zatvor ako se USKOK nagodi sa svima? Hoće li \"umirovljenici \" vratiti ono što su dobili a ne pripada im.

MA
Markoc
19:40 28.05.2012.

Nevjerojatno, ukradeš milijune, pokaješ se i dobiješ dvije godine zatvora. Da ja barem mogu do takvih novaca pa neka dobijem i pet godine, lakše je bit u zatvoru nego radit 40-tak godina za mizeriju. Takve novce nebude 80 % radnika zaradilo za svoga života.

BB
brle brkić
08:25 29.05.2012.

Naj veće lopove ,prevarante i muljatore brane uvijek\"ugledni advokati\" kak ih nije stid branit takve ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije