Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudar na autocesti

Rođaci vozača koji je skrivio nesreću: 'Bio je umoran i pospan, nije ni znao da vozi u krivom smjeru'

Mirko Orešković
Foto: Ivica Galović/Večernji list
1/6
30.05.2016.
u 18:04

Još se ne zna koliko je dugo Ilić vozio u suprotnom smjeru. Ondje nema kamera pa se pregledavaju panoramske snimke

Davor Ilić (44) iz Podcrkavlja kod Slavonskog Broda u nedjelju se vraćao kući iz Njemačke, gdje posljednje dvije godine radi kao strojar i upravlja građevinskim strojevima. Trebao je doći rano ujutro, ali nije se pojavio. Njegovi rođaci kažu da ga je majka zvala, ali ga nije mogla dobiti, pa je mislila da je otišao k sestri u obližnji Zbjeg. Nazvala je kćer, ali ona joj je rekla da se nije čula s Davorom.

Tada su se na portalima počele pojavljivati vijesti o stravičnoj prometnoj nesreći na autocesti Bregana – Lipovac nedaleko od Kutine, u kojoj je poginulo troje ljudi. Jedan od njih bio je vozač Toyote njemačkih oznaka koji je vožnjom u krivom smjeru i izazvao sudar. Ilićeva majka počela je plakati – odmah je sve znala.

Foto: Facebook/Mirko Ilić

Pregledavaju snimke

Ostalo je nejasno zbog čega se Ilić, koji je u Zagrebu ušao na autocestu prema Slavonskom Brodu, polukružno okrenuo i krenuo natrag, u suprotnom smjeru. Koliko se dugo tako vozio, još se ne zna. Naime, kamera na tom dijelu autoceste nema, pa se pregledavaju panoramske snimke. – Nitko ne može sa sigurnošću reći što se dogodilo, ali je vjerojatno posrijedi umor. Davor je cijeli prethodni dan radio, trebao je raditi i te nedjelje i uopće nije trebao dolaziti kući. Krenuo je iznenada. Samo je navečer javio svojoj nevjenčanoj supruzi da dolazi ujutro oko pet – rekla nam je Ilićeva rođakinja.

Ilić je vozio desnom stranom suprotnoga kolničkog traka. Iz smjera Zagreba ususret mu je dolazio BMW zagrebačkih oznaka u kojem su bili prijatelji Alen Benšek i Hrvoje Paun. BMW je u tom trenutku, kod mjesta Ilova na području grada Kutine, obilazio automobil s prikolicom slovenskih registracija, kojim je upravljao 65-godišnjak. Tada je došlo do frontalnog sudara Toyote i BMW-a. Toyota je udarila u središnju odbojnu ogradu i zarotirala se na kolniku. BMW je sletio na zelenu površinu. Sva trojica muškaraca su poginula. U automobil slovenskih registarskih oznaka koji je BMW obilazio udarili su dijelovi otpali s razbijenih vozila. Iz PU sisačko-moslavačke izvijestili su kako je Ilić vozio u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. U njegovoj su obitelji iznenađeni tom informacijom.

Nitko ne kontrolira

– Nije mi poznato da je Davoru oduzeta vozačka dozvola, a sumnjam da bi mi to prešutio. Koliko ja znam, on nikada prije nije imao nikakvih problema u prometu – rekao nam je Ilićev bratić Mirko Orešković.

Foto: Facebook/Mirko Ilić

No, kako neslužbeno doznajemo, Davoru Iliću ovo nije bilo prvi put da je vozio unatoč zabrani. Doznajemo da mu je ta mjera nekoliko puta produljivana, što ga nije priječilo da putuje na relaciji Njemačka – Hrvatska. Na graničnom prijelazu ionako ga nitko nije mogao uloviti jer granični policajci uz osobne dokumente rijetko traže i prometnu dozvolu.

Prilikom kontrole dokumenata, na zaslonu računala ne pojavljuje se da je nekomu zabranjena vožnja. To se može vidjeti jedino uđe li se u sustav, što se u pravilu ne radi.

Komentara 44

IB
ivan_besic
19:21 30.05.2016.

Poginuli mi je poznanik iz kvarta, dobar čovjek! Imao je malo dijete od cca 2 god i drugo na putu... RIP prijatelju!!! Ovom idiotu nema opravdanja, pa nije mu bez veze zabranjeno upravljanje vozilom!!!

AC
Andeo cuvar 78
19:19 30.05.2016.

Jedno je biti umoran a drugo bezobziran..opravdanja nema

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:33 30.05.2016.

..a jeste ga opravdali, da je bio nadrogiran i pod LSD-om, možda bi i vjerovao da nije znao da vozi krivim smjerom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije