Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opečen

Ribič se vraćao s pecanja i štapom dotaknuo visokonaponsku mrežu

Nikola Radojčić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
02.09.2014.
u 19:45

Nikolin sin za očevu nesreću doznao je kada je došao na kanal vidjeti je li mu otac što upecao

Ribič Nikola Radojčić (74) iz Velike Kopanice teško je ozlijeđen u nesvakidašnjoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 16.30 dogodila na željezničkom mostu preko kanala Biđ između Vrpolja i Slavonskog Šamca. Pješice je prelazio most preko željezničke pruge i nosio dva rasklopljena teleskopska ribička štapa kojima je dodirnuo visokonaponsku mrežu. Ta se mreža proteže iznad kolosijeka na visini od oko pet i pol metara.

Zapalila mu se odjeća

Zbog kontakta mreže pod naponom i ribičkih štapa, došlo je do prijenosa elektriciteta. Radojčiću se zapalila odjeća te je zadobio opekline po tijelu.

– Sin je oko 17 sati otišao na kanal da vidi je li suprug što upecao. Vidio je da ga nema i zabrinuo se. Drugi ribiči rekli su mu da je stradao i da je hitno odvezen u bolnicu. Nisam uspjela razgovarati s njim, liječnici su mi rekli da je u komi. Cijelu noć nisam spavala. Moj muž u životu nikada nije bio bolestan, pa sam zbog svega još više zabrinuta – kazala je Nikolina supruga Marica Radojčić.

Prema njezinim riječima, Radojčić je godinama istim putem odlazio na pecanje i nikada mu se ništa nije dogodilo. Strastveni je ribič i nerijetko se vrati s desetak kilograma babuške i druge ribe, od koje onda proizvode riblje brašno za svinje. Toga dana, međutim, sreća ga je očito napustila jer, osim što je stradao, ništa nije ni upecao. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu gdje se liječnici bore za njegov život.

Opekline visokog stupnja

– Dežurna ekipa zbrinula je ozlijeđenog koji po tijelu ima mnogo opeklina visokog stupnja. Život mu je i dalje ugrožen. Tijekom dana liječnički konzilij odlučit će hoće li ostati kod nas ili ćemo ga, bude li to zahtijevalo njegovo opće stanje, uputiti na kliničko liječenje u specijaliziranu ustanovu u Zagreb – rekao je šef kirurgije dr. Ferid Latić.

>> Lavorom vode išao gasiti požar koji je prouzročila munja pa umalo poginuo!

Komentara 1

Avatar ivan.doic
ivan.doic
09:07 03.09.2014.

oho sad ću morati skuoljati štapove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije