Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo kod Donjeg Miholjca

'Rekao mi je da mi je usmrtio sina, i to hladnokrvno, kao da je mačku ubio'

Ubojstvo kod Donjeg Miholjca
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/5
29.08.2015.
u 19:47

Govorio je hladnokrvno kao da je mačku ubio. Bio sam izvan sebe, a dok sam istrčao iz kuće, već je nestao, govori potreseni otac

- Mato, došao sam reći da sam ubio tvog sina Gorana. Potukli smo se, lupio sam ga dva puta sjekirom i gotov je – prozborio je to Jure Đogaš (48) u noći na subotu, oko jedan sat. Tako nam, naime, priča Mato Patača, kojemu je Đogaš pokucao na prozor nedugo nakon zločina u malom selu Krčenik kod Donjeg Miholjca. Ubio je, sumnja se, prijatelja Gorana Pataču (45) s kojim je i stanovao posljednja dva mjeseca.

- Govorio je hladnokrvno kao da je mačku ubio. Bio sam izvan sebe, a dok sam istrčao iz kuće, već je nestao – govori potreseni otac koji se taman bio probudio i krenuo u staju obići životinje kada je začuo glasno lupanje po staklu.

Đogaš je, kako se sumnja, ubio svog sustanara i potom se, najvjerojatnije, biciklom odvezao na drugi kraj iste, glavne seoske ulice, kako bi priopćio žrtvinom ocu što je učinio. Vratio se na mjesto zločina. Nazvao je sam, navodno, i policiju koju je dočekao uz tijelo svoga prijatelja još iz školskih dana. Obojica su, pričaju mještani, bili skloni alkoholu.

Goran Patača se doselio u Đogaševu kuću nakon razvoda od supruge s kojom ima dvije kćeri, od 18 i 22 godine. I Đogaš je razveden, otac je četvero djece, a živio je sam u trošnoj kućici koja mu je dom posljednjih 20-ak godina.

Ocu se Goran nikada nije, kaže, žalio na svog stanodavca s kojim je često zajedno pio.

- Kad se napije, Đogaš je volio vrijeđati, ali praštalo mu se – kazuje Mato.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL, Ilustracija

No, susjedi su svjedočili njihovim razmiricama.

-Svađali su se svaki dan, ali noćas nisam ništa čula. Kad se napiju, porječkaju se oko čega se pijani inače posvađaju… - odmahuje rukom jedna susjeda. Đogaš je, nastavlja, tjerao Gorana iz kuće, no ovaj nije imao kamo.

Đogaš je bio nezaposlen. Goran je, pričaju nam, kruh zarađivao radeći stolarske poslove. Nakon razvoda vratio se u selu gdje mu žive otac i stariji brat. Majka mu je umrla prije osam godina.

- Da je živa, ovo bi ju ubilo – tuguje otac.

Policija nam je popodne samo kratko potvrdila kako je jedna osoba na kriminalističkom istraživanju. Ubojstvo im je, inače, prijavio muškarac koji se nije predstaviom najverojatnije ubojica.

>> Muškarac (45) ubijen u kući kod Donjeg Miholjca, nepoznata osoba dojavila policiji

Komentara 13

DO
dotoresa
21:00 29.08.2015.

Tužno.

PA
Pax
22:56 29.08.2015.

Jad i bijeda od novinstva! Profitirate na tudjoj muci.

MI
Mirnadob
21:27 29.08.2015.

Alkohol,alkohol,netko nema za svagasnji kruh,ali za alkohol i cigarete uvijek imaju,i na kraju,zbog alkohola,netko mora izgubi zivot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije