Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Vukovara

Rekao majci da stiže pa poginuo

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Facebook
1/12
06.03.2017.
u 18:55

Fišer i Nićin vraćali su se iz Vukovara te su stopirali. Stao im je Ivica Pelivan (44). Malo nakon toga sudarili su se s kamionom

Dvojica prijatelja iz Bršadina, sela pokraj Vukovara, i muškarac iz susjednog Nuštra poginuli su u nedjelju oko 22 sata na cesti između ova dva sela. Automobil vinkovačkih registarskih oznaka zabio se u teretno vozilo srpskih registarskih oznaka koje se kretalo u suprotnom smjeru. Od siline udara osobno je vozilo uništeno do neprepoznatljivosti, o čemu su svjedočili dijelovi automobila razbacani po cesti i travi. Što je uzrok nesreće, za sada nije poznato, a policija je očevid radila i veći dio jučerašnjeg dana.

Često stopirali

Kako neslužbeno doznajemo, poginuli su Toni Fišer (22) i Željko Nićin (19), dvojica prijatelja koja su zajedno otišla i u smrt. Treći poginuli je Ivica Pelivan (44) iz Nuštra koji je i vozio automobil. Vozač teretnog vozila lakše je ozlijeđen.

– Vozač teretnog vozila nije imao alkohola u krvi, a poslije obdukcije, koju je naložila tužiteljica, imat ćemo više informacija – kratko je rekao Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Mještani Bršadina kažu da su Fišer i Nićin bili najbolji prijatelji te da su bili gotovo nerazdvojni. Često su zajedno i stopirali. U nedjelju su zajedno otišli do Vinkovaca u posjet Tonijevoj obitelji nakon čega su autostopom krenuli natrag. Poginuli su nekoliko stotina metara od svojih kuća.

Najteža nesreća dosad

– Željkova mama zvala ga je oko pola deset da pita gdje su i kada će kući. Rekao je da stopiraju i da nitko neće da stane. Nekoliko minuta poslije poginuo je. Bilo je to posljednji put da se čuju. Tek je počeo živjeti, a sada ga više nema. Tragedija – kažu nam susjedi Željka Nićina koji je lani završio Srednju strukovnu školu u Vukovaru.

Planirao je na ljeto ići raditi na more, a aktivno je igrao i nogomet za mlađe kategorije jednoga obližnjeg kluba. Za sada je nepoznato jesu li Željko i Toni otprije poznavali Ivicu Pelivana ili im je on samo stao dok su stopirali na cesti. Pelivan je inače hrvatski ratni vojni invalid koji je živio s četvero djece i bolesnom majkom. Najmlađe mu dijete ima tek 2,5 godine.

Nesreća koja se dogodila u nedjelju jedna je od najtežih nesreća koja se dosad dogodila u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon nesreće iz policije su priopćili i da se stanje na cestama u toj županiji pogoršalo. Od početka godine poginulo je pet osoba, tri više no lani u isto vrijeme.    

>> Stravični prizori nakon teškog sudara: Tri osobe poginule u prometnoj nesreći 

>> Stravična nesreća: Mladić udario u betonski stup i poginuo

Komentara 36

DO
dommar36
19:29 06.03.2017.

Strašno... Počivali u miru

DA
Dalmos
20:26 06.03.2017.

Ljudi u Hrvatskoj su jako losi vozaci,neuljudjeni...Treba postovat prometne znakove i ogranicenja i ne kidat se dok ne prestignes onoga ispred.Imati strpljenja i malo korektnosti u voznji,a ne psovat svaki minut na nekoga jer je pre spor,a vozi po ogranicenju.Ne pretjecat ako nisi 100 posto siguran....

TA
Tag
21:26 06.03.2017.

Tragedija je uvijek kada se nasilno ugase zivoti mladih ljudi.Ali pogledajte splet okolnosti kako se desio ovaj tragican slucaj.Da je momcima neko drugi stao vjerovatno ne bi poginuli.Da ovaj vozac nije stao vjerovatno bi i on ostao ziv.Ali to je trebalo ovako da bude.Jednostavno kraj.Zasto?Sve ima svoje zasto.Samo to cemo tek saznati kada dodjemo na drugi svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije