Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U NETRETIĆU

Jedan radnik (27) smrtno stradao u pogonu tvornice biodizela, drugi prevezen u bolnicu

nesreća
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/11
05.05.2016.
u 21:30

Tragedija se dogodila poslijepodne, kada je većina djelatnika otišla svojim kućama

Velika tragedija dogodila se danas u 17 sati u pogonu tvornice za proizvodnju biodizela Mebu u Netretiću u Karlovačkoj županiji. U nesreći je smrtno stradao 27-godišnji djelatnik tvornice Branko Brklje, dok je drugi djelatnik, D. L., ozlijeđen i prevezen u karlovačku Opću bolnicu. D.L. se dobro oporavlja u bolnici, pri svijesti je, a liječnici rade dodatne pretrage. 

Što se točno dogodilo, utvrđuje policija koja je u pogonu tvornice sa županijskom državnom odvjetnicom Gordanom Križanić.

Tragedija se dogodila poslijepodne, kada je većina djelatnika otišla svojim kućama. Neslužbeno doznajemo da su dvojica djelatnika radila svoj uobičajeni posao u popodnevnoj smjeni. Dio njihova zaduženja bilo je i zatvoriti šahtove na tankovima od 100 kubika u kojima je bilo ulje, a koji se nalaze ispod zemlje. Tankovi su zapravo bili pod dušikom kako bi se spriječila oksidacija ulja.

Najvjerojatnije je došlo do tragedije kad je jedan od radnika upao u tank jer je vjerojatno udahnuo dušik, a drugi ga je išao spašavati te je pritom i sam udahnuo dušik i onesvijestio se. Nesreću su vrlo brzo primijetili drugi radnici, pa i vozač cisterne koji je došao u krug tvornice i koji je alarmirao ostale službe.

Slična tragedija nije se dogodila u toj tvornici koja već nekoliko godina proizvodi biodizel po svim propisima zaštite prirode, ali i radnika. Obojica radnika imala su položeni ispit o zaštiti na radu.

>> Radnik Dalekovoda poginuo, drugi teško ozlijeđen u padu s 15 metara visine

>> Radnik poginuo u padu s petog kata zgrade

Komentara 4

AN
anonimus00
22:31 05.05.2016.

imali su polozeni ispit o zastiti na radu,ali u vecini tvrtki se ta zastita ne provodi a inspekcije ne rade svoj posao jer su korumpirane kao cijela nam drzava

IV
ivanlov
05:56 06.05.2016.

Anonimus jesi i biti ćeš do kraja života, i stanje u državi koristiš za pravdanje vlastitog neuspjeha. Komentirati prvi ovaj članak na ovaj način govori sve o tebi.

VE
verrmaj
18:38 06.05.2016.

Ako takovi otvori sluze za nekakvo odzracivanje ili se unutra spusta cjev da bi se tank napunio uljem zasto nema zastitne mreze ,tako bi se tragedija mogla izbjeci a za tkove poslove postoje i maske , tko je krivac covjek ili HTZ-a!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije