Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužnica

Radnicima nije davao ni obećani minimalac

transakcija, kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
01.10.2014.
u 00:06

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Josipu Žužulu, čija tvrtka proizvodi poljoprivredne strojeve

Zbog toga što je devedeset trojici radnika minimalce isplaćivao u više obroka od 1. studenoga 2012. do 21. ožujka 2013., Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu podignulo je optužnicu protiv 38-godišnjeg direktora trgovačkog društva.

Tereti ga i da radnicima nije dostavljao obračun neisplaćenog iznosa plaće, čime ih je spriječio da od nadležnih instanci glasno zatraže svoja prava koja imaju prema Zakonu o radu i da se omogući da im se u ovršnom postupku taj iznos isplati.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o jednoj od tvrtki Josipa Žužula, najvjerojatnije GRAMIP TPS-u koji se bavi proizvodnjom poljoprivrednih strojeva. O cijeloj situaciji za komentar smo pitali i direktora Žužula, međutim, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

>> Zbog neisplate plaća 24 kaznene prijave

Komentara 5

BA
bajo2
09:34 01.10.2014.

treba dopustiti ljudima da ih love i tuku,kao onaj neki dan sto je sefa u kaficu.sto ne!

MT
mladen.turcic
08:48 01.10.2014.

smrad

UN
unbekant
11:25 01.10.2014.

Treba samo "uzeti"Kineski zakon za takve poslodavce..................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije