Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U PREČKOM

Pljačkaš iz revolvera pogodio zaštitara u prsa, no spasio ga je zaštitni prsluk

Pucnjava u Prečkom
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
10.02.2016.
u 12:50

Jedan je razbojnik uz upotrebu vatrenog oružja pokušao opljačkati poslovnicu Hrvatske pošte u Ulici Marijane Radev

Neuspjeli pokušaj pljačke dogodio se jutros u zagrebačkom kvartu Prečko.  

Kako doznajemo u policiji, jedan je razbojnik uz upotrebu vatrenog oružja pokušao opljačkati poslovnicu Hrvatske pošte u Ulici Marijane Radev.

Došlo je do pucnjave u kojoj je lakše ozlijeđen zaštitar Sokol Marića. 

- Prilikom odbijanja napada od strane zaštitara došlo je do fizičkog kontakta zaštitara i počinitelja, prilikom čega je isti u zaštitara ispalio hitac iz revolvera.Obzirom da je zaštitar društva bio opremljen zaštitnim prslukom, unatoč ispaljenom hitcu u lijevu stranu prsa, na sreću zaštitar je samo lakše ozlijeđen- priopćili su iz Sokol Marića.

>> Pištoljima i automatskim puškama upali u Roto Dinamic i odnijeli novac

>> Klijentu u pošti prislonili pištolj uz glavu i oteli novac

Komentara 10

ST
Stjef
10:03 10.02.2016.

Ovu poštu pljačkaju/pokušavaju opljačkati valjda jednom mjesečno zadnjih ne znam koliko godina. Ono što posebno zabrinjava je to kaj se na doslovce 3 metra od pošte nalazi centralni objekt vrtića Prečko s par stotina djece koju u te jutarnje sate roditelji dovoze upravo ispred same pošte. Ako je netko pucao iz vatrenog oružja to mu se, kad ga ulove, treba uzeti kao velika otegotna okolnost i treba ga pospremiti u buksu na barem desetak godina. A tupani iz Hrvatske pošte neka ulože neku kunu u vrata sa vremenskim odmakom, jer ako se nakon toliko pljački u toj poslovnici zbog njihove nebrige dogodi neka ljudska žrtva oni su suodgovorni.

XN
xnet0822
11:05 10.02.2016.

Pa ta ista pošta je bila opljačkana prije 10-tak dana, ako osobno uhvatim tog lopova ne da ću pozvati Policiju, nego ću ga dobro ispljuskati i to javno pa mu više neće pasti ni na kraj pameti da ponovno pokuša opljačakati za svoje lihvarske "kredite" !

PA
pajokola1
13:58 10.02.2016.

A nitko se nepita postoji li krivica novčarskih institucija (banaka ,pošta,kladionica,mjenjačnica ...itd) koje ne ulažu više od minimuma u tehničku zaštitu,većina samo osiguraju novac i eventualno stave zaštitara,a postoji još niz stvari za odbijanje potencionalnog pljačkaša,od neprobojnih stakala,kemijske zaštite,protu provalnih vrata,do video nadzora i raznih alrma.Ovaj jadni zaštitar riskira glavu za 2500kn dok mu gazda ne zna u koji bi ferari sjeo,čovjek se nimalo ne cijeni,isto kao što sokol marić ne cijeni živote svojih ljudi tako ni poštu nije briga za ljude.jadno...ovaj put Bog i sreća pa nitko nije fizički ozbiljnije nastradao a pretrpljeni strah ionako nitko ne računa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije