Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucnjava u splitu

Otkrivaju se detalji: Ubio je suprugu, a zatim pucao sebi u glavu. 'Djeca u zgradi su plakala'

Split pucnjava
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/10
28.09.2016.
u 14:32

Marica sa svojim suprugom ima 18-godišnju kći, navodno je bila piljarica na tržnici i to na 'klupi' koju je naslijedila od suprugove majke

Jutros oko 4.20 sati u Ulici Hrvatske mornarice u Splitu došlo je do pucnjave.

Boris Č. (50) iz jurišne je puške 'Zagi' ispalio nekoliko hitaca u svoju godinu dana mlađu suprugu Maricu Č. te je na mjestu usmrtio. Hicem u glavu pokušao je ubiti i sebe, ali zadobio je teške ozljede glave i liječnici u KBC-u Split bore se za njegov život. Prije nekoliko mjeseci pritvoren je zbog obiteljskog nasilja. 

Nakon dolaska na mjesto događaja, policijski službenici pronašli su mrtvu ženu u kombiju, a ispred njega ozlijeđenog muškarca. 

O svemu je obaviještena policija i Županijsko državno odvjetništvo koje je izišlo na mjesto događaja.

– Dolaskom na teren policijski službenici u kombiju su zatekli mrtvu žensku osobu nepoznatog identiteta, dok je pokraj kombija ležao muškarac koji je također ozlijeđen vatrenim oružjem – potvrđeno je iz PU splitsko-dalmatinske. 

Splitska policija nije službeno potvrdila identitet ubijene žene i teško ozlijeđenog muškarca, kao ni ubojstvo i pokušaj samoubojstva, a šture informacije dalo je tek Županijsko državno odvjetništvo koje je na mjestu zločina obavljalo očevid. Službene informacije govore da je policija u 4.20 sati od građana dobila dojavu o pucnjavi na parkiralištu u Ulici Hrvatske mornarice, kod Pomorske škole.

Dok su stigli na mjesto događaja žena je već bila mrtva za volanom crvenog kombija marke 'mercedes' dok je njen suprug ležao teško ozlijeđen ispod suvozačkih vrata. Malo dalje od njega na podu je bila jurišna puška 'Zagi' te nekoliko čahura. Kolima Hitne medicinske pomoći muškarac je prebačen u splitsku bolnicu, dok je ubijenu nakon završenog očevida na Patologiju prebacilo vozilo gradskog pogrebnog poduzeća.  

Susjedi su kazali da nisu čuli nikakvu svađu već najprije dva kratka pucnja, a potom i rafalnu paljbu. U početku su, kažu, mislili da je riječ o vatrometu ili petardama. Nakon toga se čuo hropac te ubrzo dolazak policije.  

Po riječima susjeda žrtva je nedavno došla u njihov kvart živjeti kao podstanar, jer ju je suprug zlostavljao, pa ga je ostavila. Taj je slučaj obiteljskog nasilja bio prijavljen policiji, što je i službeno potvrđeno.  

Marica sa svojim suprugom ima 18-godišnju kći, navodno je bila piljarica na tržnici i to na 'klupi' koju je naslijedila od suprugove majke. Prodavala je voće i povrće na glavnoj tržnici, a jutros je ubijena prilikom odlaska na posao. Kombi je, zbog toga, bio pun voća i povrća.  

Kako se neslužbeno doznaje na mjestu zločina, suprug ju je navodno čekao dok nije izašla iz stana i ušla u kombi, potom joj je prišao sa suvozačke strane i zapucao. Žena je odmah preminula, a Boris Č. je potom i sebi pucao u glavu. Na mjestu gdje se pokušao ubiti bila je velika lokva krvi koju su nakon očevida oprali vatrogasci.  

To je strašno bilo. Kad sam jutros pokušala izići iz stana policija nam nije dala, jer je sve bilo zatvoreno policijskim trakama. Čula su se prvo dva kratka pucnja, a onda dugi rafal. Užas što je ovo danas došlo. Mala djeca u zgradi su počela plakati. Grozno, zaista grozno - kazala je susjeda.

>>Pucnjava u Malmöu - muškarci na mopedima ozlijedili 4 ljudi

Komentara 7

VI
virtuozo
11:41 28.09.2016.

Demografski teror kakav nad nama sprovode zapadne "demokracije" opet ostavlja za sobom svoj krvavi obol. Naravno da je ovdje pojedinac koji je počinio zločin za svaku osudu i najtežu kaznu,ali nista nećemo napraviti ukoliko ovaj dogadjaj ne promartamo u siremm kontekstu. Naime činjenica je da se ovakvi zločini u Hrvatskoj često dogadjaju-previše često da bi se stvar mogla individualizirati na pojedinca ovog ili onog i neposredne okolnosti koje su dovele to tog strašnog dogadjaja. Dakle problem je tu puno veći. Politika imigracije u Europi je dovela do neprirodno nejednakih omjera mladje muske i zenske populacije na ovim prostorima,a posljedice tog stanja su katastrofalne za Hrvatski narod ali takodjer za ostale istočnoeuropske narode.

FE
fefellerunt
12:22 28.09.2016.

Utjecaj "zapadne" kulture je sve jači , što se očituje po ovakvim stvarima. Ono što je zanimljivo opet je muškarac nakon ubojstva žene pokušao samoubojstvo , čest slučaj, jer zna da ispod 15 godina ne bi dobio, s obzirom dada je ubio privilegirano stvorenje "zapadne demokracije" ženu, dok kad žena ubije muškarca onda mirno sačeka policiju jer zna da će dobiti najviše 5 godina laganog zatvora . Još jedna primjer o ravnopravnosti spolova u feminiziranim državama poput hrvatske, gdje žene čine prkeo 70% zaposlenih na državnom koritu (zdravstvo,l obrazovanje, pravosuđe i sl. ) gdje za nikakav rad dobivaju velike plaće. Hrvatice trebaju da uživaju u životu zato im se treba omogućiti što veći izbor i što više novca uz zaštitu pravosuđa i policije.

AM
Axis Mundi
16:15 28.09.2016.

strašno. samo, kakve veze ima plač djece da ga morate trpati u naslov?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije