Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucao u susjeda

"I ja bih htio znati zašto me pogodio u glavu"

08.04.2011., Pula - Jedna je osoba tesko ranjena vatrenim oruzjem u vecernjim satima  u sredistu Pule, u Parku grada Graza. Premda je prva informacija govorila da se u tom parku dogodilo ubojstvo, Valter Opasic iz PU istarske izvijestio da je tamo jedan m
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
30.07.2015.
u 07:15

Nikola Todorović nakon više pokušaja ispalio je hitac koji je Mladena Vargu pogodio u zatiljak, a izašao mu na usta. Preživio je

Zbog pokušaja ubojstva Mladena Varge (51) iz Hlebina tužiteljstvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv Nikole Todorovića (65) iz istog sela. Sudit će mu se i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Todorović je 18. svibnja na polju kod Gabajeve Grede u podravskoj općini Hlebine u Vargu, koji je na traktoru prskao kukuruz, prvo pokušao ispaliti hitac, no pištolj nije opalio.

Varga je skočio s traktora i baš kad ga je uhvatio za ruku, Todorović je uspio ispaliti hitac i promašio, dok je drugi metak nesretnog poljoprivrednika pogodio u zatiljak i izašao mu na usta. Tako prostrijeljene glave počeo je bježati, a još dva hica prozujala su pokraj njega. Nastavio je trčati sve dok nije naišao mještanin koji ga je odvezao u koprivničku bolnicu. Todorovića, koji je pohitao kući po nož, na polju je dočekala policija.

Pretragom kuće pronađene su dvije puške, pištolj, tri optička ciljnika i 280 komada streljiva i lovačkih patrona. Sve je to oružje držao ilegalno. Vijeće Županijskog suda produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Teško ozlijeđeni Varga je branitelj, otac petero djece, a Todorovića, kaže, zna samo iz viđenja. Riječ je o iseljeniku koji rijetko navraća u Hlebine.

– Nije mi ništa rekao, samo je počeo pucati. Nismo ni susjedi ni međaši. Ni riječ nisam s njim u životu prozborio. Što mu je bilo, je li bio pijan, doznat će se valjda na suđenju. Bilo bi i meni lakše da znam zašto je počeo pucati i zašto me pogodio u glavu – rekao nam je jučer Varga. Oporavlja se, a uz fizičku ranu, ostao je, kaže, i osjećaj straha. Todorović se tog dana zaputio u ribolov. 

>>Propucan muškarac u parku Ribnjak. U bolnicu došao sam

>>Spor oko koncesije? Nakon svađe pucao na rivi u Tisnom

Komentara 1

IB
ivan.biljan68
09:40 30.07.2015.

I samo prezime kaže da on nije iz tih krajeva,negdje iz BiH,znam po mom susjedu,ali on nije pucački nastrojen. Što mu bi u toj šupljoj glavi,neznaju ni psiho--eksperti,a i badava da znaju,bena bio,bena osto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije