Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čedomorstvo

Psihijatar: Postpartalna depresija može biti okidač za nerazumne postupke

Foto: Boris Ščitar
19.02.2014.
u 10:50

Bebu je, pokazala je dosadašnja istraga, zamotala u pidžamu i posteljinu i stavila je iza noćnog ormarića

Jučer su spasioci iz Gorske službe Gospić počeli potragu za tijelom novorođenčeta bačenog prije desetak dana u kontejner u Paromlinskoj ulici u Zagrebu.

Djetetova majka, 39-godišnja A. M. iz Dugog Sela, rodila je 8. veljače, a dosadašnjom je istragom utvrđeno da se u ponedjeljak, nakon vikenda provedenog uz djetetovo tijelo, spremila i krenula na posao u prihvatni Centar za strance u Ježevu. Sa sobom je ponijela vrećicu u koju je stavila sivu kartonsku kutiju. Unutra je u svežnju bilo i dijete. Tijekom dana povezla se s dostavljačem s posla do grada. U željezni kontejner u Paromlinskoj ulici nedaleko od Glavnog kolodvora bacila je vrećicu s kutijom. A. M. se na policiji vrlo brzo slomila i kazala da je istina da je rodila, ali je tvrdila da je beba bila mrtva.

O posljednjem slučaju čedomorstva oglasio se i psihijatar Robert Torre.

– Riječ je o postpartalnoj depresiji, izrazitoj preosjetljivosti žena nakon poroda, a to stanje može biti okidač za nerazumne postupke kao što je ovaj, ako osoba ima predispozicije za to. Vjerojatno su okolinski utjecaji doprinijeli ovakvom postupku, možda razvod, briga za djecu koju već ima ili egzistencijalna pitanja.

U svakom slučaju, njezino stanje pomaže razumijevanju njezina čina, ali ga ne opravdava i premda je najvjerojatnije bila donekle neubrojiva, za svoj će postupak morati odgovarati – rekao je psihijatar dr. Robert Torre.

>> Tijelo bebe bacila u kontejner za smeće. Je li bilo živo?

Komentara 1

ME
melanija
20:43 19.02.2014.

kako mogu ovako bezobzirno tvrditi da je rijec o ubojstvu kada sanse djeteta da se normalno rodi u 34 tjednu niti u bolnici nisu prevelike!!! kakvo prokleto cedomorstvo? dokazite to prije osude! zena je ocito rintala ko pas cijelu trudnocucu ne smijuci valjda nikome niti reci da je trudna, da se mora cuvati. zbog pasa oko sebe! i rintajuci je dovela do preuranjenog poroda. posljedica je mrtvo cedo. jadna zena. moja iskrena sucut!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije