Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boksač ubio kamatara

Prvo ga ranio, zatim ga sustigao 
i dokrajčio hicem u glavu

popay (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/5
23.10.2012.
u 07:59

Motiv se još ne zna, no govori se da je bivši robijaš od boksača tražio sve više novca

Marijan Bilić-Kovačević, zvani Kova (43), ubijen je u utorak u 1 sat i 40 minuta ispred kafića Popay u Podstrani, nedaleko od Splita. Za ubojstvo je osumnjičen Ante Bilić, zvani Baraba, i Boom Boom (29), boksačka zvijezda, aktualni europski prvak u WBO kategoriji. Bio je i tjelohranitelj Željka Keruma, s kojim je danas u sudskom sporu.

Zatukao taksista, dilao...

Marijana Bilića-Kovačevića ubio je hicima iz pištolja pred Popayem, navodno u klasičnoj “sačekuši”.

Djelatnici Hitne pomoći koji su pozvani nakon dojave o pucnjavi na cesti su zatekli mrtvo tijelo Bilića-Kovačevića. Policija je u Splitu nedugo nakon toga, nešto prije tri sata, uhitila Antu Bilića, koji se nije opirao. Motiv ubojstva još se ne zna.

– Sigurno je lova u pitanju! Netko je nekome ostao dužan – zaključuju mještani Podstrane u kojoj je Marijan Bilić-Kovačević živio.

O svom dojučerašnjem sumještaninu, vlasniku caffe bara Snoopy, koji je danas bio zatvoren i spuštenih roleta, nerado govore.

Naime, Marijan Bilić-Kovačević bio je 12,5 godina u zatvoru zbog ubojstva taksista 1991. u Studencima kod Lovreća, njegova rodnog mjesta. Zatukao ga je kamenom u glavu i prekrio granama. Zapamćen je kad je tijekom suđenja tužiteljici poručio da će je skuhati u loncu s katranom. Sudilo mu se i zbog dilanja kokaina, ali je optužnica odbačena zbog nezakonite pretrage. Naime, među civilima, svjedocima pretrage bio je jedan maloljetnik, pa je sud pretragu proglasio nezakonitom, a kako je jedini dokaz protiv Kove bilo 10 grama pronađenog kokaina, optužnica je odbačena. Kova je tvrdio da mu je sve podmetnuto i bunio se što nije liznuo bijeli prah, jer bi odmah znao da nije kokain.

Ante Bilić oženjen je i otac trogodišnje kćeri, a supruga mu je u drugom stanju. Dosad nije bio u sukobu sa zakonom. Jedno vrijeme bio je Kerumov tjelohranitelj. U jednom intervjuu požalio se da kao obiteljski čovjek i profesionalni sportaš ne može pratiti noćni ritam splitskog gradonačelnika do 5 sati ujutro, pa je dobio otkaz u tvrtki Neva Kerum, gdje je obavljao poslove fizičke zaštite gradonačelnika i njegove obitelji.

Čak je i tužio Keruma jer mu je ostao dužan 300.000 kuna za sponzorstvo i plaće. Željko Kerum tada je izjavio kako ga bivši zaštitar, kojemu je želio pomoći u karijeri, ucjenjuje. Za Bilića je tada rekao da je dobio otkaz jer je na rubu kriminala i u lošem društvu.

Eksplozija BMW-a

Ante Bilić u policiji je jedino evidentiran kao žrtva kaznenog djela 2010. kad je u zrak odletio njegov BMW u Kaštelima, gdje živi. Počinitelj nikad nije pronađen. Nakon što je ubio Bilića-Kovačevića, počele su priče kako je motiv ubojstva upravo BMW, jer je Bilić doznao da je Kova kriv za podmetanje eksploziva.

No, vjerojatnije zvuči verzija po kojoj je perspektivni boksač bio u teškim prilikama te se zadužio kod Kove, koji se navodno bavio i kamatarenjem. Unatoč tome što je dug vraćao, i dalje je rastao, a zajmodavac nije prezao od prijetnji.

– Da bi Ante pukao i ubio čovjeka, siguran sam da su mu prijetili ženi i ditetu. Očito mu se smrklo pred očima kada se odlučio za tako sumanut čin – čuli smo u Kaštelima, gdje ljudi s kojima smo razgovarali više žale ubojicu i njegovu trudnu suprugu nego ubijenog.

Komentara 39

SL
slavicabosnjak317
11:16 23.10.2012.

Trebalo je to davno sasjeći u korjenu!

Avatar dott980
dott980
11:19 23.10.2012.

žao mi je mladosti...a mogli su biti doktori nuklearne fizike

ZG
ZGexil
11:04 23.10.2012.

RIP, Bog ti grijehe oprostil bil si nekima strah i trepet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije