Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamera snimila pola sata pohoda

Provalnici: Mamiću smo uzeli alkohol, a ne satove

zdravko mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
08.02.2017.
u 07:35

Mladići optuženi za krađu tvrde da su iz vile ukrali tek nekoliko košulja, sto eura i nekoliko boca alkoholnog pića koje su kasnije popili

– Nismo imali novca za noćni izlazak pa smo došli na ideju da se zaputimo prema centru Zagreba gdje bismo mogli nešto isprositi – riječi su kojima je Daniel Stojanović (20) zvani Muto, jedan od četvorice mladića optuženih da su 5. veljače prošle godine provalili u vilu Zdravka Mamića na zagrebačkom Tuškancu i ukrali satove i nakit u vrijednosti od 350 tisuća kuna, počeo svoj iskaz u policiji nakon što je 16. veljače uhićen s trojicom kompanjona. Prema optužnici koja je nedavno potvrđena, mozak cijele ekipe bio je Tino Marinković (26) zvani Valentino, a osim njega i Stojanovića u krađi su sudjelovala i dvojica maloljetnika.

Posudio auto od šogorice

– Tog dana došao sam do šogorice u Novi Zagreb i zamolio je da mi posudi auto kako bih djecu odveo u bolnicu. Pristala je i dala mi ključeve Volkswagen Tourana, nakon čega sam pokupio Stojanovića i drugu dvojicu te smo krenuli prema kući Zdravka Mamića kako bi od njega isprosili novac – tvrdio je nakon uhićenja Marinković. Nakon što su stigli pred Mamićevu vilu, navodno su nekoliko puta pozvonili, a kada su vidjeli da nitko ne odgovara i da su sva svjetla u vili ugašena, preskočili su ogradu visoku dva metra.

Zatim su se stubama popeli do staklenih vrata koja, prema njihovim tvrdnjama, nisu bila zaključana, te su ušli u vilu. Ipak, očevidom je dokazano da su vrata otvorena nasilno.

– Iz kuće smo ukrali samo sto eura i nekoliko košulja koje smo nagurali u jastučnicu, a osim toga uzeli smo i nekoliko boca alkoholnih pića koje smo kasnije popili – tvrdnje su provalnika koji odbacuju sve optužbe o krađi bilo kakvih skupocjenih satova ili nakita. Da mu nedostaju tri muška ručna sata – “Hublot” koji u sebi ima dva reda dijamanata, crni “Audemars Piguet”, također crni “Ulysse Nardin” i jedan ženski srebrno-zlatni “Rolex”, svi vrijedni oko 10 tisuća eura, Zdravko Mamić isprva uopće nije primijetio.

Otisci na odbačenoj omotnici

– Svi satovi, baš kao i jedna srebrna narukvica i dva zlatna lanca, vrijedni oko 50 tisuća kuna, koji su također ukradeni, nalazili su se u sobi moje kćeri, i zbog toga isprva nisam uočio da išta nedostaje. Čim sam shvatio što se dogodilo, sve sam prijavio u policijsku postaju, s tim da napominjem da su razni predmeti bili razbacani po čitavoj kući – kazao je istražiteljima Mamić.

Da bi u potrazi za dragocjenostima pretražili prostor cijele vile u čijoj je unutrašnjosti smješteno čak i dizalo, provalnicima je trebalo oko pola sata. Osim s pomoću snimaka nadzornih kamera koje se osim na vanjskom dijelu nalaze i u unutrašnjosti vile, policija je provalnike naposljetku pronašla i na temelju otisaka prstiju koje su našli na jednoj omotnici koja je bila ostavljena na podu.  

>> Uhićeni provalnici koji su Zdravku Mamiću ukrali skupocjene satove i nakit

>> Pokušao provaliti u vilu Zdravka Mamića

Komentara 17

PU
pulizg
09:01 08.02.2017.

ne branim mamica.al frajer posudi auto da djecu odpelja kod doktora a onda ide krast cugu da se narolja ko kre.en i nema za izlazak.tata za pozeljet stvarno.kvartovska klosarcina dno dna

Avatar istovari
istovari
07:47 08.02.2017.

Kulturno- umjetničko društvo amatera....što ste uopće i provaljivali?

GU
gustirna
09:33 08.02.2017.

Pogrjesili...umjesto kod stazica provalili kod mamica.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije