Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Supružnici iz Vukovara:

'Ukrali su nam 20.000 eura za otkup stana'

Foto: Branimir Bradarić
1/3
22.04.2014.
u 18:01

Ode cijela ušteđevina: Ostalo nam je samo ono što smo imali u džepu

U manje od sat vremena supružnici Janjetović iz Vukovara, Mara i Milan, ostali su bez životne ušteđevine prikupljane godinama, kao i bez zlatnoga nakita. U njihov stan u ponedjeljak, između 7 i 8 sati, provalio je jedan ili više provalnika i tom prilikom odnio novac u vrijednosti od gotovo 20.000 eura, nekoliko zlatnih ogrlica, naušnica, prstenja, sat…

– Ne znam što reći. U šoku smo. Uzeli su nam sve. Ostali smo bez novca namijenjenoga za otkup stana, što je u proceduri već oko dvije godine, kao i novca kojim smo trebali platiti auto koji je već kupljen u Njemačkoj. Sada nam je ostalo samo to što sam imao u džepu, odnosno, novac za autobusne karte za Njemačku za nas dvoje – kaže Milan Janjetović.

Govoreći o provali, kaže kako je provalnik ušao kroz mali prozor na podrumu, dimenzija 60 x 80 centimetara, kroz koji je onda ušao u unutrašnjost stana. I on i supruga sumnjaju da je netko očigledno dobro pratio njihovo kretanje i navike te da su kod njih ušli ciljano i s jasnim namjerama.

– Zanimljivo je da ništa nije razbacano ni premješteno po stanu. Kao da je bio vidovit i točno znao gdje što treba tražiti. Čak su odnesene i kovanice koje smo držali u jednoj posudi. Bio je toliko detaljan da je i svaku kutiju u kojoj se nalazio zlatni nakit ponovno zatvorio i vratio na mjesto. Ponio je i telefon s punjačem, ali ga je ostavio u podrumu iz nekog razloga. Očigledno je riječ o profesionalcima – kaže Janjetović.

Foto: Branimir Bradarić

>> Ukrali bager, izrezali na komade i prodali kao sirovinu

Komentara 25

EU
euzebije
18:48 22.04.2014.

Zapitaj se dobro tko je znao da drzis u kuci toliko vrijedan nakit i novac. Najbolji prijatelji, rodbina...

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
18:29 22.04.2014.

Ko drzi novac i nakit u kuci...danas...

Avatar bosanac1951
bosanac1951
18:31 22.04.2014.

Dragi supružnici suosjećam s vama.... No toliko eura držati u stanu ?? Gdje se čuva tolika svota novaca ?? Banka...Imao sam u kući prije par godina 2 provale od tamo nekih lopovčina...Mi svi spavamo na katu a lopov u prizemlju....Druga provala, majku sam sahranio taj dan i došao poslije karmina doma i zaprepastio se.Sve su sobe bile zaključane osim moje kćeri. Sve isprevrtano. Šteta oko 10 somova (novci,zlato,srebro)... Naravno zval sam policiju i dečki iz Heinzelove su došli takoreći odmah...Al badava, kažu da je taj lopov imap na rukama rukavice....I do dan danas neznam više....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije