Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZBOJSTVO

Provalili joj u kuću, svezali je i izudarali papučama

provala
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
25.01.2015.
u 23:00

Stariji bračni par razbojnici su pokrali drugi put u nekoliko mjeseci. Ovaj put odnijeli su nakit vrijedan stotinjak tisuća kuna

– Ne, nemoj opet kroz prozor, idemo ovuda! – bile su posljednje riječi koje je 76-godišnjakinja čula dok su siluete dvojice razbojnika nestajale u noći. Bila je subota, gluho doba noći, kada su razbojnici upali u kuću starijeg bračnog para u Mošćeničkoj ulici u Zagrebu. Nakon što su razbili staklo na prozoru, preko terase su provalili u malu sobicu na prvom katu kuće. Buka je probudila usnulu 76-godišnjakinju koja je spavala u sobi pokraj one u koju je provaljeno.

Uplašena, jer joj to nije bio prvi susret s razbojnicima koji je doživjela u svojoj kući, krenula je zaključati vrata spavaće sobe. Trenutak prije nego što je primila ključ koji je bio u bravi, dvojica razbojnika presrela su je. Bez mnogo riječi srušili su ju na pod te su joj usta i ruke oblijepili ljepljivom trakom. Krhkoj 76-godišnjakinji zatim su skinuli papuče s nogu te su je počeli s njima udarati po licu, bez ikakvog povoda. Idućih nekoliko minuta proveli su premećući stvari po sobama. Na kraju su se dokopali nakita vrijednog stotinjak tisuća kuna te su pobjegli.

– Ma tko zna koliko su toga uzeli, još uvijek gledamo što nam nedostaje po ormarima, ladicama... Na isti način orobljeni smo i prije osam mjeseci, samo je tada šteta bila manja, pa policija valjda nije dizala toliku buku – govori 80-godišnji suprug orobljene žrtve.

Nakon tog razbojstva, kaže, stavili su rešetke na prozor u prizemlju, ali provalnike to očito nije spriječilo. On je za vrijeme provale spavao u prizemlju jer se na kat rijetko penje zbog zdravstvenih problema. Nakon što je sve završilo, probudila ga je supruga, kojoj su na licu još uvijek vidljivi tragovi ozljeda koje su joj nanijeli razbojnici.

>> Pljačkao po Zagrebu tri godine pa ga uhitili zahvaljujući pomoći građana

>> Dubrava: Policija uhitila dvojicu provalnika pa zapucala da ostali ne pobjegnu

Komentara 5

PI
pitijestpit
07:24 26.01.2015.

Za ovo treba dozivotni uvest!! Po stare dane pa te zbog gamadi srce uhvati..

NO
novkovka
08:10 26.01.2015.

očito netko zna da imaju novaca i nakita pa su došli da se obogate.sigurno neće doći sirotinji i otić praznih ruku.ipak žao mi je staraca.

TM
TM
17:27 26.01.2015.

To je u nasoj drzavi normalno.Da policija ne stiti razbojnike to se nebi tako cesto dogadjalo. I onaj tko je vidio ne zeli kazati jer onda ce ga policija maltretirati,vodeci razgovore sa njime u toploj sobi samo da ispadne da su nesto radili.Na kraju ces dobiti od suda kaznu za ometanje javnog reda i mira,jer si uznemiravao policiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije