Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prostitucija

Vlasnik modne agencije i još dvojica optuženi za prostituciju

prostitucija
Foto: DPA/PIXSELL
19.12.2013.
u 13:30

Protiv Ivice Jurišića i dvojice splitskih poduzetnika optužnica za više kaznenih djela podvođenja djeteta

Protiv Ivice Jurišića, vlasnika modne agencije Kristina i dvojice splitskih poduzetnika, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu zbog počinjenja više kaznenih djela podvođenja djeteta.

Jurišiću se stavlja na teret da je tijekom srpnja 2013. godine na području Splitsko-dalmatinske županije radi ostvarivanja materijalne koristi organizirao pružanje seksualne usluge 17-godišnjakinje za novac nepoznatoj muškoj osobi za što mu je ona isplatila određeni iznos.

Drugookrivljeniku, vlasniku agencije za ukrcaj pomoraca, se stavlja na teret da je u četiri navrata tijekom kolovoza, rujna i listopada 2013. godine stupio u kontakt s tri sedamnaestogodišnjakinje radi korištenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac što su mu one i pružila.

Trećeokrivljenik, vlasnik aparata za igre na sreću, također je plaćao seksualne usluge dviju 17-godišnjakinja koje se pravno tretiraju kao djeca.

Sva trojica su na slobodi, a DORH je predložio produljenje mjera opreza zabrane približavanja određenim osobama. Protiv Jurišića na Općinskom sudu u Splitu već se vodi postupak zbog podvođenja manekenki.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:53 20.12.2013.

Zanimljiva formulacija, seksualne usluge u zamjenu za novac. Da li je i davanje kruha u zamjenu za novac pravilan izraz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije