Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pali' svodnici

Prostituirale se u Njemačkoj: Usluge naplaćivale od 60 do 250 eura

prostitucija,prostitutka
Foto: Thinkstock
30.01.2015.
u 12:40

Djevojke su 'nabavljali' iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine... Kada su ih pronašli, fotografirali su ih, smislili im kodna imena i na internet postavili oglase

Pola sata seksualnih usluga naplaćivali bi 60-100 eura, a tarifa je rasla kako se povećavalo vrijeme koje bi klijenti proveli s prostitutkama. Cijena dva sata s djevojkom tako bi dosegla i 250 eura. Mjesto radnje – njemački hoteli, klijentela – elitna, djevojaka na izbor – više od 30 njih.

Tako je otprilike funkcionirala dobro uhodana skupina svodnika koja je ilegalnim biznisom prostitucije od 22. srpnja 2014. do 28. siječnja ove godine s preko 2000 seksualnih usluga zaradila više od 650.000 kuna. A onda su "pali" u ruke hrvatskih i njemačkih istražitelja. Petero je osoba u dobi od 25 do 51 godine uhićeno zbog sumnje da su se udružili u sastav zločinačkog udruženja radi prostitucije. Kako doznajemo, šef skupine bio je Darko Z. (50), njemački državljanin s privremenim boravkom u Hrvatskoj kojemu ovo nije prvo nedjelo takve vrste. Sa sobom je povukao još tri muškarca i ženu koji su potom "nabavljali" djevojke za prostituciju iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine... Kada su pronašli djevojke, preostalo je još fotografirati ih, smisliti im kodna imena i na internet postaviti oglase. Potencijalnim klijentima prethodno su omogućili da upoznaju djevojke na internetskom chatu. Putem profila su ujedno i dogovarali "poslove", seksualne usluge po želji uz novčanu naknadu, a sve bi to potvrdili jednim pozivom s telefona njemačkih pozivnih brojeva. Kada je sve bilo dogovoreno, klijente su upućivali na adrese hotela i apartmana gdje bi im djevojke koje su svodnici angažirali – pružale usluge koje su prethodno "naručili".

Na koncu ih je razotkrila zagrebačka policija u suradnji s PNUSKOK-om, Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, njemačkom policijom te bosanskom SIP-om. Osumnjičenici su nakon dovršenog istraživanja pritvoreni.

Istražitelji su uz ovaj slučaj razotkrili još jedan sličan lanac prostitucije. Uhitili su još pet osoba u dobi od 30 do 40 godina, među kojima i dvije žene, a koje sumnjiče za prostituciju. Oni se terete da su na identičan način od sredine prosinca 2013. do 28. siječnja ove godine na području Hrvatske i Njemačke organizirali lanac prostitucije. Njihova je tarifa bila nešto drugačija od konkurentske – za pola sata spolnih usluga tražili su 80-100 eura, a za sat vremena – između 130 i 170 eura. "Biznisom" su uspjeli zaraditi nešto više od 330.000 kuna. Kaznene prijave protiv njih podnesene su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

>> Uhitili 17-godišnju 'madam'. Organizirala prostituciju u srednjim školama

Komentara 36

DU
Deleted user
13:15 30.01.2015.

cure su na privremenom radu u njemačkoj, svima kod kuće su javile da imaju odličan posao i da su dobro plaćene....slične tekstove čitamo ovdje svaki dan...

MO
mozdaznam
13:16 30.01.2015.

u njemačkoj je prostitucija legalizirana ? zar ne ? kom serete VI ?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
14:08 30.01.2015.

Hm, sve dok ima klijenata, bit će i pacijentica. Hoče li netko kredit u švicarcima? Cijena? Prava sitnica. Tako je i u ovoj priči. U Deutschland je prostitucija organizirana, ali i debeli Švabe žele malo piletine. A piletina zaradi kojii euro i vrati se ovdje biti dobra majka i vjerna žena, ugledna u društvu, jer je na gastarbeitu zaradila dobru lovu, samo što nikome ne priča u kojoj je firmi i u kojem gradu radila. To je potražnja i ponuda i jedno hrani drugo. Ako realno gledamo, sve je to odraz jednog blata u kojem se svi nalazimo. Slijedeća faza je Tajland. Hrpa velikih familija u kojima roditelji podvode djecu, jer živjeti treba, pa se svi priviknu. E, a onda dođe gospođa Sida i sve riješi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije