Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije održano

Pripremno ročište za Marinu Lovrić Merzel odgođeno do 29. prosinca

Marina Lovrić Merzel
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
18.12.2015.
u 10:26

Ročište na kojem, među ostalim, treba odrediti datum početka suđenja nije održano jer na sud nije došla odvjetnica jedne optužene tvrtke, koju zajedno s bivšom županicom i petoricom njeziih suokrivljenika Uskok tereti za korupciju

Pripremno ročište za suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel danas nije održano na zagrebačkom Županijskom sudu, a novo je zakazano za 29. prosinca.

Ročište na kojem, među ostalim, treba odrediti datum početka suđenja nije održano jer na sud nije došla odvjetnica jedne optužene tvrtke, koju zajedno s bivšom županicom i petoricom njezinih suokrivljenika Uskok tereti za korupciju.

Odvjetnik Mate Matić novinarima je kazao da je ročište odgođeno jer jednoj "odvjetnici pravne osobe" nije dostavljen poziv pa ona "nije pristupila". 

Optužnica protiv Lovrić Merzel potvrđena je 12. studenoga. Uskok ju tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti – od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Lovrić Merzel, kao i njezina obrana, u više su navrata isticala da je riječ o političkom progonu. 

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja lani u travnju provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče – poduzetnik Željko Žužić, predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

I dok je Uskok uvjeren da protiv Lovrić Merzel ima "čist slučaj" ona je tvrdi kako će na sudu dokazati da je sve radila po zakonu i u skladu sa svojim ovlastima. 

>> Zagrebački sud potvrdio optužnicu protiv Marine Lovrić Merzel 

>> Kada dokažem svoju nevinost, tužit ću državu. A povratak u politiku? Nikad ne reci nikad!

Komentara 3

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:14 18.12.2015.

Nemojte odugovlačit, znate da joj poslije Nove godine dolazi nova godina.

ME
medved12
12:56 18.12.2015.

to moze samo kod nas na kraju ce joj drzava platiti odstetu zato sto je oštetila državu

OM
omolje
13:10 18.12.2015.

Ništa vi njoj nemožete dokazat isto kao i Sanaderu i ostaloj bagri. Samo će još jednom Hrvatsko pravosuđe dokazat da ništa ne vrijede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije