Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA KABA

Pripremno ročište opet odgođeno, ovaj put zbog bolesti Marije Šole

marija šola
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
26.09.2016.
u 13:41

Marija Šola, prema navodima obrane, mora ići na operativni zahvat, zbog čega je pripremno ročište odgođeno za početak studenog

Pripremno  ročište u aferi Kaba, koje se trebalo održati na zagrebačkom Županijskom sudu, opet je odgođeno. I dok je razlog odgode pripremnog ročišta u lipnju, bila izmjena na braniteljskoj klupi, ovaj put je razlog bolest prvooptužene Marije Šole.

Naime, Marija Šola, prema navodima obrane, mora ići na operativni zahvat, zbog čega je pripremno ročište odgođeno za početak studenog. Inače, optužnica  protiv nje, trojice njezinih sinova - Sandija, Petra i Tomislava te Drage Brekala, Marijane Trpčić Reškovac, Josipa Kovača, Luke MilčićaJosipa Paladina te tri tvrtke podignuta je u prosincu 2014., a početak suđenja još se ne nazire.

Optužnica je potvrđena iz trećeg pokušaja u  travnju  2016., jer  su prethodno obrane u dva navrata tražile da se iz spisa  izdvoje iskazi 40 bankara, koje je obrana smatrala nezakonitom dokazima.  Prema stavu obrane, bankari prilikom ispitivanja u istrazi nisu bili upozoreni na obvezu čuvanja bankarske tajne, zbog čega su ti iskazi, tvrdi obrana, nezakoniti dokazi. 

No  optužno  vijeće nije se složilo s njihovom stavom, pa im je zahtjev za izdvajanjem iskaza odbijen, nakon čega su se obrane žalile Vrhovnom sudu. Ni Vrhovni sud im nije dao za pravo te im je žalbe odbio, potvrdivši odluku optužnog vijeća. Optužnicom se Marija Šola i ostali terete da su od 2007. do 2013. plasirali rizične kredite vrijedne  283,5  milijuna kuna,  kojim su se financirali poslovni projekti obitelji Šola. Neki od tih kredita, prema optužnici, nisu bili osigurani na adekvatan način.

Komentara 5

OS
osica
14:10 26.09.2016.

Kako svi obole kad ih se uhavti s prstima u pekmezu ? " I mi smo već oboljeli od ovakvih parada i cirkusa, zaista." Dok su lizali pekmez i dijelili ga svojima ni traga od bo l sti . samosti . samo osmijeh broj 5 , svima nama u brk. I bolesni i zdravi trebaju odgovarati za svoje nečasne postuke, a na službama je da to privedu kraju " a ne ono zaboravi"

MA
maliMalecki
17:53 26.09.2016.

Koja smo mi država...banana država

BF
bf2
18:30 26.09.2016.

hrvatsko pravosuđe je opet zablistalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije