Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trojici ukupno 10 godina zatvora

Prikrivenom istražitelju prodali 30 kilograma marihuane

MArihuana
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.09.2015.
u 15:49

Jasmin Korjenić je dobio tri i pol godine zatvora, a Zdenko Ljubić i Zlatko Rekić osuđeni su na po tri godine i tri mjeseca svaki

-  Krivi smo, a obranu ne želimo iznositi - kazali su Jasmin Korjenić, Zlatko Rekić i Zdenko Ljubić, malo prije no što ih je vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Ivana Turudića nepravomoćno osudilo na ukupno 10 godina zatvora.

Korjenić je dobio  tri i pol godine zatvora, a Ljubić i Rekić osuđeni su na po tri godine i tri mjeseca svaki. Prema optužnici teretili  su se da su ustrojili zločinačku grupu, koja se specijalizirala  za nabavku većih količina marihuane, a sve se događalo tijekom svibnja 2014.

Drogu je nabavljao Ljubić, a potom ju je skladištio u unajmljenoj  kući. Zajedno se Rekićem, drogu je isporučivao Korjeniću, koji je  bio  zadužen  da  je  dalje  distribuira  drugim  dilerima  te krajnjim korisnicima. 

Prema  optužnici  Korjenić  je 12. svibnja 2014. za 1700 eura prodao  965  grama marihuane. Nakon toga je dogovorena prodaja 30 kilograma marihuane za 49.500 eura, a primopredaja droge bila je 27. svibnja 2014. na parkiralištu  trgovačkog  centra  Arena  u  Zagrebu.  Kada su kupcu predali drogu,  on  ih  je isplatio i odmah nakon toga uhitio jer je bio prikriveni istražitelj. Pretragom kuće koju je unajmio Ljubić nađen je još 91 kilogram marihuane.

Komentara 3

SN
snajpa
16:52 03.09.2015.

nek se vise legalizira.. Onaj tko zeli pusit, pusit ce. Ovako samo trose mjesta u zatvoru

VE
vehabojeb2
22:56 03.09.2015.

Zanimljivo kako se za silovatelje pedofilcine ubojice itd objavljuju samo inicijali dok za pljugere puno ime i prezime!

IB
ivan.biljan68
07:47 04.09.2015.

Ovi,sad stigmatizirani,kriminalci mogli bi,nakon izdržane kazne opet pokušati isti posao,pa od čega živjeti,a ljudi kažu : dajmo im još jednu priliku...pa,zašto ne...i tako u nedogled,stvarno,lijep i buran život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije