Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika iznuda

Prijetio 'Ako mi ne platiš, ubit ću te!' pa nakon 50.000 tražio dodatnih 200.000 eura

lisice
Davor Javorović/PIXSELL
30.08.2014.
u 17:52

Novac je 47-godišnjak tražio na ime nepostojećeg duga, a pri tome je svoju žrtvu i fizički zlostavljao.

Muškarac (47) kazneno je prijavljen zbog iznude, te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnjiči ga se da je svoju žrtvu iznuđivao mjesecima, tražeći da mu isplati veću količinu novaca.

- Ako mi ne platiš, ubit ću te! - zaprijetio je 47-godišnjak svojoj žrtvi. Obzirom da je žrtva znala da 47- godišnjak neovlašteno posjeduje oružje, tijekom dužeg vremena predao mu je 50.000 eura.

No to 47-godišnjaku nije bilo dovoljno, pa ga je od lipnja do danas, tražio isplatu dodatnih 200.000 eura. Novac je tražio na ime nepostojećeg duga, a pri tome je svoju žrtvu i fizički zlostavljao. Tom teroru došao je kraj početkom vikenda, kada je 47-godišnjak uhićen u Osijeku.

Nakon kriminalističkog istraživanja biti će doveden pred suca istrage, a tužiteljstvo je priopćilo da će tražiti da mu se odredi pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

>>U Beogradu uhićeni hrvatski državljani koji su od Amerikanca iznudili 70.000 eura

>>Oteli mladića, natjerali ga da se skine i ostavili u šumi

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar marela
marela
20:20 30.08.2014.

a zašto novinar nije napisao ime i prezime iznuđivača??? kad je u pitanju državni službenik odmah napišete njegovo puno ime i prezime!!!!!

Ivan Štorga
19:06 30.08.2014.

Nije mi jasno. Ako je iznuđivač tražio vraćanje 50000 EUR nepostojećeg duga zašto ga iznuđivani nije odmah prijavio, nego mu to isplatio. Ili i iznuđivani ima "putra na glavi", jer o 50000 EUR ja ne mogu niti sanjati.

LE
LeonardS
21:29 30.08.2014.

Mislim da tu nisu čista posla, zašto bi ja nekom davao toliki iznos i šutio pa sad ga prijavio, kod prvog maltretiranja ga je trebao prijaviti a to se nije desilo, dakle stvar logike da tu nešto neštima, ja nikoga ne bi osuđivao unaprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije