Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beskućnik optužen

Prijeti mu osam godina zatvora zbog krađe 10 kuna iz škrabice

22.01.2014., Cakovec - Pojedini korisnici socijalne pomoci prezivljavaju na razne nacine.
Foto: Ilustracija: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
30.04.2015.
u 18:53

Beskućnik Nikola B. (77) optužen jer je krao u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu

Zbog krađe samo jedne novčanice od deset kuna iz škrabice za milodar u crkvi Majke Božje Lurdske u Zvonimirovoj ulici u rujnu prošle godine, protiv beskućnika Nikola B. (77) pokrenut je postupak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, a prijeti mu zatvorska kazna od čak osam godina zatvora!

Zanimljivo je da se u slučajevima krađe postupak i ne pokreće ako je šteta manja od 2000 kuna, no ako je krađa počinjena u crkvi ili nekoj drugoj vjerskoj ustanovi, policija podnosi kaznenu prijavu. Usto, ako je novac ukraden u crkvi, lopov će odgovarati za teži oblik tog kaznenog djela, odnosno za tešku krađu za koju je predviđena kazna od jedne do čak osam godina zatvora.

Ovog je beskućnika u krađi zatekao svećenik koji je pozvao policiju. Nikola B. sve je odmah priznao rekavši da povremeno krade kako bi si pribavio nešto novca. Neslužbeno doznajemo da je više puta uhvaćen kako krade milodare, a za tu svrhu imao je posebna improvizirana pomagala. Naime, na metalni metar na razvlačenje zalijepio je samoljepljivu traku i takav alat je umetao u škrabice. Koristio je i alat napravljen od kartona i igraćih karata koji je također bio oblijepljen samoljepljivim trakama, a s takvim pomagalom zatečen je u crkvi Majke Božje Lurdske. U crkvi su nam objasnili kako su se samo htjeli zaštititi jer je Nikola B. gotovo svaki dan iz crkve krao novac.

– U više su ga navrata službenici upozoravali, no uopće nije reagirao na njihova upozorenja. Više nismo znali što da učinimo pa smo zvali policiju. Ako je bio gladan, mogli smo ga nahraniti. Svaki dan dijelimo hranu, no on to nikada nije tražio. Nije nam bila namjera da čovjek završi u zatvoru, samo smo htjeli da prestane krasti u crkvi – poručuju iz crkve Majke Božje Lurdske. 

>> Pula: Priveden mladić koji je krao i u crkvi 

>> Osuđen svećenik koji je godinama krao i vodio dvostruki život

Komentara 134

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
19:30 30.04.2015.

Prijeti mu osam godina zatvora zbog krađe 10 kuna iz škrabice ..... Trebao je marnuti 10 milijuna kuna pa ne bi završio u zatvoru... nego u Saboru.

DI
Diosiario
19:23 30.04.2015.

A Matija Babić za 2,8 milijuna kuna samo uvjetnu.

DU
Deleted user
19:16 30.04.2015.

Imam osjecaj da autor clanka samo zeli izazvati senzaciju. Budite sigurni da NECE dobit 8 godina zatvora, to je obicna glupost !!! Uostalom, zasluzeno su pozvali policiju jer je doticna osoba konstantno krala novac iako mu je osoblje nudilo pomoc.c. Nemojte sad krenuti u napad protiv Crkve jer zar razliku od mnogih nas ovi ljudi kontinuirano pomazu onima kojima je najpotrebnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije