Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oteo susjedu

Prije otmice govorio o novom svjetskom ratu

Zdravka Kenđelić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
28.07.2014.
u 07:41

Kenđelić je pucao na policajce i oteo susjedu. Prije toga deportiran je iz Njemačke u kojoj je robijao zbog dvostrukog ubojstva

Podnesena je optužnica protiv Zdravka Kenđelića (46) iz Đurđevca. Tužiteljstvo u Varaždinu tereti ga za dva pokušaja teškog ubojstva, otmicu, prijetnje i ilegalno držanje pištolja.

Prema optužnici, Kenđelić je ujutro 10. ožujka zatečen u krađi u trgovačkom centru Lidl u Đurđevcu, pritom je repetirao pištolj i uperio ga prema zaštitaru rekavši mu da ga je spreman ubiti. Pobjegao je i poslijepodne stigao kući. Policajci su ga čekali u zasjedi. Prema dvojici policajaca iz pištolja je ispalio najmanje četiri hica. U to vrijeme kući je upravo stigla susjeda Ana Patačko s devetogodišnjom kćeri i parkirala je automobil na ulazu u dvorište. Pobješnjeli Kenđelić došao je do njezina automobila, odgurnuo djevojčicu i pobjegao s nesretnom ženom.

Skrivali su se u dvjema vikendicama pokraj Vlaislava, a idućeg jutra krenuli su u Zagreb. Cijela Hrvatska bila je na nogama jer je Kenđelić 2010. deportiran iz Njemačke u kojoj je odslužio 14 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva. Uoči otmice sve je češće govorio o novom svjetskom ratu, stranci koju će osnovati i koja će uništiti svijet te o izvanzemaljcima. Uhićen je u Zagrebu na Slavonskoj aveniji u blizini Žitnjaka nakon što su automobil, koji je vozila oteta žena, presreli pripadnici jedinice ATJ Lučko. Produljen mu je istražni zatvor.

>>'Govorio mi je - bolje da te ubijem ja nego da pogineš u svjetskom ratu'

>>Otmičar u marici dovezen na sud! Optužen za pokušaj ubojstva policajaca

>>Otmičareva maćeha: U zadnje vrijeme stalno je nešto govorio o revoluciji i ratu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije