Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
viktor tolj (57)

Prije masakra u uredu 'poludio' je na susjedu jer je zapalila cigaretu

VIKTOR TOLJ
Foto: Arhiva VL
1/3
27.03.2015.
u 20:58

Nije riječ o hladnokrvnoj osveti, već afektu – kaže psihijatar dr. Nikola Mandić koji ima ured preko puta pokojnog odvjetnika

Viktor Tolj (57) za svoje je neuspjehe krivio suradnike – odvjetnike, klijente. Vrtio je taj film, vjerojatno, i dok je ležao u zatvoru prije osam godina. A "krivcima" se morao osvetiti. Mišljenje je to osječkog psihijatra dr. Nikole Mandića.

– Znakovi su to bolesti. Trebalo ga je malo detaljnije promatrati u zatvoru – smatra dr. Mandić. Ured mu je točno preko puta odvjetnika Vlatka Vidakovića, kojega je Tolj usmrtio u ponedjeljak pa presudio sebi. Tolj je iskoristio priliku i ušao u zgradu, gdje je odvjetnički ured Vidaković-Jurić, dok je Vidakovićeva kći Vlatka (24) otključavala vrata.

Skrenuo je prvo kod susjeda kojima je donio darove, a onda se raspričao o novom poslu koji pokreće.

– Trebam Vlatka da mi pomogne jer tražim poslovni prostor – rekao im je, doznajemo, Tolj. Žene su se dosjetile kako Helios osiguranje u podrumu ima prazne urede pa su odmah dohvatile telefon i nazvale direktoricu. Slušalicu je preuzeo i sam Tolj, uvjeravajući ih kako je ozbiljan najmoprimac. Susjeda je onda zapalila cigaretu.

Izazvalo je to revolt i burnu reakciju Viktora Tolja. S papirnatom vrećicom, u kojoj je bio pištolj, a vjerojatno i nož, skočio je sa stolice i krenuo van.

– Idem ja kod Vlatka – rekao je i nekoliko minuta kasnije otišao posijati smrt.

– Nije riječ o hladnokrvnoj osveti, već afektu – ocjenjuje dr. Mandić. Policija još nije otkrila je li Viktor Tolj, kako se sumnja, ubio i Osječanku Sanju Hap u njezinu stanu u Zagrebu pa se s krvavim nožem odvezao u Osijek.

Dva su se ovršna spora između njegove Štedno-kreditne zadruge Manila i sportske menadžerice Hap vodila na Općinskom sudu u Osijeku. Jedan, u kojem je potraživao 27.900 kuna, obustavljen je jer nije naplaćen. Otvoren je drugi spis koji je ustupljen Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Moguće je da joj je Tolj nakon neuspjele naplate "sjeo" na nekretnine. Zajmovi podizani u ŠKZ Manili kretali su se, inače, oko 30.000 kuna.

>>Nož kojim je ubio menadžericu Tolj je ponio sa sobom u Osijek?

>>Policija pretražuje zgradu u kojoj je živio Viktor Tolj

Komentara 2

CH
chemica
21:17 27.03.2015.

Ne znam baš da je mogao " u afektu" ubiti dvoje ljudi u dva grada na dva kraja države. Koliko god da sam bijesan i željan prolijevanja krvi kada mi dignu tlak, prođe me za maksimalno desetak sekundi. Ovaj je pak prešao pola Hrvatske pa ga još nije bilo "prošlo". To se baš i ne zove afektom, već predumišljajem. To da je lik bio psihički poremećen, e izgleda da se jedino u tome slažem sa psihijatrom. Pravi pravcati psihopat, doture. Za sve ima opravdanje i za sve su mu obavezno krivi drugi. "Žrtva" i u smrti. Neka jedna jedina naivčina plače za njim, već je ostvario svoj cilj. Bolesno.

Avatar ucjena
ucjena
09:45 28.03.2015.

zena ga je vidjela, da se tusira, a nosio, krvav noz u os, pa onda se opet uprljao krvlju????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije