Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte snimku

Makedonac uznemiravao sredozemnu medvjedicu pa ga protjerali iz Hrvatske

sredozemna medvjedica
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
31.07.2014.
u 17:34

Državljanin Makedonije nekoliko je puta rukom dirao sredozemnu medvjedicu po leđima i otjerao je s plaže prema moru. Snimka navodnog događaja objavljena je na YouTubeu

U srijedu 30. srpnja, oko 15.30 sati, u Gortanovoj uvali u Puli, na plaži na kojoj se nalazi edukativni pano o zabrani uznemiravanja strogo zaštićene sredozemne medvjedice, iz grupe kupača izdvojio se 56-godišnji makedonski državljanin,  približio se prostoru ograđenom trakama zabrane približavanja i nekoliko je puta rukom dirao sredozemnu medvjedicu po leđima i otjerao je s plaže prema moru.

Policija  je je odmah po dojavi stigla u Gortanovu uvalu. Utvrđeno je da je državljanin Makedonije počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti prirode, zbog čega mu je odlukom nadležnog suda izrečena novčana kazna od 1500 kuna, koju je muškarac odmah i platio. Usto je utvrđeno da 56-godišnjak nezakonito boravi na području Republike Hrvatske. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protjeran je iz Hrvatske na rok od pet godina i prisilno udaljen.

Budući da je riječ o strogo zaštićenoj vrsti koja često posjećuje pulske plaže, policija upozorava građane i turiste da se, radi zaštite životinje, ali i radi svoje osobne sigurnosti, ne približavaju sredozemnoj medvjedici, da je ne diraju i ne gađaju kamenjem te da ne puštaju blizu nje svoje kućne ljubimce. Podsjećamo da su, za fizičke osobe, za uznemiravanje sredozemne medvjedice, previđene novčane kazne od 7 do 30 tisuća kuna.

>>Policija morala intervenirati zbog sredozemne medvjedice na plaži

Komentara 19

R9
ronaldo 9
12:57 31.07.2014.

Podsjećamo da su, za fizičke osobe, za uznemiravanje sredozemne medvjedice, previđene novčane kazne od 7 do 30 tisuća kuna, a malo više gore u tekstu piše da je ovaj primitivac platio kaznu 1500kn,

OS
osica
12:41 31.07.2014.

novčana kazna premala , a ovo drugo izgon na 5 godina - super, dobio je bar nešto što je zaslužio.

DU
Deleted user
12:51 31.07.2014.

A konjine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije