Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbojstvo u Zagorju

Pričekao zaposlenike pošte i ukrao vreće "teške" 300.000 kuna

pljačka pošte
Sabina Pušec/VLM
03.01.2012.
u 08:06

Nepoznati počinitelj u ponedjeljak oko 6.30 sati pričekao je vozača kombija i zaposlenicu pošte te uz prijetnju vatrenim oružjem iz kombija ukrao nekoliko poštanskih vreća u kojima se nalazio novac te vrijednosna pisma i paketi

Ispred poštanskog ureda u Brestovcu Orehovičkom nedaleko od Bedekovčine u Hrvatskom zagorju, maskirani, zasad još uvijek nepoznati počinitelj, u ponedjeljak oko 6.30 sati pričekao je vozača kombija i zaposlenicu pošte te uz prijetnju kratkim vatrenim oružjem iz kombija ukrao nekoliko poštanskih vreća u kojima se nalazio novac te vrijednosna pisma i paketi.

Nakon toga udaljio se u nepoznatom pravcu.

Vrijednost novca, vrijednosnih pisama i paketa u ukradenim vrećama je, kako neslužbeno doznajemo, veća od 300.000 kuna.

– U Brestovec se voze vreće s isporučenom poštom iz Bedekovčine, vrijednosnim pismima, novcem i slično. Kombi dolazi svaki dan, no u njima nije uvijek velika vrijednost, odnosno više-manje su prazne. Pljačkaš je očito bio dobro upućen kako to funkcionira – ispričao nam je djelatnik poštanskog ureda koji je iz Bedekovčine stigao na zamjenu kolegici u Brestovcu Orehovičkom, koja je uzela bolovanje. Dodao je da je, kako je čuo, pljačkaš pričekao kombi, pričekao da vozač i djelatnica otvore kasu u kombiju u kojoj su vrijednosne vreće, a zatim ih je polegao na pod kraj kombija, uzeo vreće i onda ih zatvorio u kombi te se udaljio.

Pljačkaš je imao vunenu masku i kapuljaču i prijetio je djelatnicima pištoljem, no nije ih ozlijedio. Poštanski ured u Brestovcu Orehovičkom otvara se u 7 sati i radi do 10, a očevidaca ovog događaja nije bilo.

Prodavačice u obližnjoj trgovini u Brestovcu Orehovičkom stigle su netom nakon događaja i ugledale pored poštanskog ureda zaplakanu djelatnicu pošte.

– Baš smo došle na posao. Ona je bila skroz preplašena, uplakana, od straha nam je jedva mogla ispričati što se dogodilo. Ni nama nije bilo baš svejedno, svi smo se uplašili – kažu prodavačice.

Komentara 9

OB
-obrisani-
09:11 03.01.2012.

sretna mu nova, sigurno ga je na to natjerala uljuđena i pošteana država s uljuđenim neorobovlasnicima za koje radi za koricu kruha ako ima sreće radije napišite koliko milijna kuna dnevno utajei neorobovlasnička bagra

MR
mrdjolei
09:24 03.01.2012.

ovo nek mu je sa srećom!! ako drugi put postupi isto onda mu želim da ga uhvate!!

OM
omer
08:58 03.01.2012.

Ja mislim da je došlo vrijeme da se za takve zločine uvedu najstrože kazne, pa da vidimo koliko će se onda pljačkat!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije