Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevario državu

Ravnatelj škole u svoj i džepove djelatnika spremio 575.000 kn!

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
23.11.2013.
u 15:02

Uz dužnost ravnatelja, 51-godišnjak je u istoj školi ''na crno'' predavao matematiku, a djelatinicima ''naštimavao'' prekovremene sate

Ravnatelj srednje škole u Imotskom (51) uhićen je zbog sumnje da je zlorabio položaj i time oštetio državni proračun za preko pola milijuna kuna.

Utvrđeno da je od početka 2010. do travnja ove godine izdavao naloge za isplatu prekovremenih sati za dvoje djelatnika, prikazavši prekovremeni rad većim od stvarnog čime je oštetio proračun za preko 260 tisuća kuna. Sumnja se i da je ravnatelj pet godina, do konca prošle godine istovremeno radio na dva radna mjesta - kao ravnatelj po sklopljenom ugovoru o radu na određeno, i kao profesor matematike u punom radnom vremenu bez ugovora o radu s time da je rad na nastavi prikazivao kao prekovremeni i tako zaradio 315 tisuća kuna bruto.

Sumnjči da je djelatniku škole nije isplatio 160.775 kuna, doznačen školi od Ministarstva po pravomoćnoj presudi Općinskog suda već mu je dao samo 30 tisuća kuna dok je s ostatkom novca namirio dugove dobavljačima škole! Na kraju, zbog lažno prikazane adrese stanovanja na račun putnih troškova ravnatelju je isplaćeno skoro 50 tisuća kuna naknade.

>>Računovotkinja osnovne škole na svoj račun prebacila 108.000 kuna

Komentara 28

SE
sestrićna
11:39 23.11.2013.

u zadnjih 1-2 mjeseca (večernji list koji čitam cijeli život) i na kojem sam ostavio nekoliko tisuća postova se počeo ponašati nedemokratski(cenzurirajući postove i zabranjujući komentiranja) izmišljajući nebulozne razloge(potpuno se uklopio u režimse medije tipa yulist globus slobodna hrt isl)..i zato sam odlučio ne čitati više ovaj list niti komentirati drštveno politička događanaj u hr ..lijep pozdrav svima i sretno s komentarima..p.s. ako sam nekoga uvrijedio molim za operost(bilo je to u žaru borbe..spostskim riječnikom rečeno)..

AU
Augustiner
12:27 23.11.2013.

Sve "obrazovana" ekipa....mako moja!! Ovu državu su pokrali zapravo obrazovani, stručni i elokventni..poliglote!! A svaki dan se bljuje po "neobrazovanoj" radnoj klasi...prodavačicama, zidarima, smetlarima!! Na to se nosevi zatvaraju i proglašavaju ih loozerima!! A omjer štete, odnosno sudjelovanja u kriminalu u odnosu "smetlar" -poliglota je 1 naprama 1 000 000!! 1 kunu ukrade smetlar i outsourcingovana čistačica...a milju kuna ukradu "stručni i poduzetni" hrvati!!

Avatar __________
__________
11:10 23.11.2013.

Divno. Čovjek na čelu odgojno-obrazovne ustanove potkrada vlastitu državu i njezine građane. Jednostavno ne mogu razumjeti takav mentalni sklop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije