Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGAO PRESUDU

Pretukli hokejaša kojem sude za smrt manekena

šprljan
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
22.02.2017.
u 18:37

Prvi je put optuženi rekao da se ne osjeća dobro, zatim je promijenio odvjetnika, a sad nije niti došao na sud jer su ga navodno pretukli

– Jučer me nazvao i rekao da povraća cijeli dan i da se jako loše osjeća – tim je riječima odvjetnik Igor Skupnjak u srijedu obavijestio suca zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Marijana Bertalaniča o razlogu zbog kojeg njegov klijent Endi Filip Šprljan (43) nije mogao doći na suđenje.

Tako je taj bivši reprezentativac hrvatske hokejaške reprezentacije optužen da je u svom stanu na zagrebačkim Ravnicama omogućio trošenje droge te da nije pružio pomoć manekenu Matteu Govedarici (21), koji je lanjskog kolovoza nakon narkoseanse umro od akutnog trovanja heroinom, amfetaminom, MDMA-om i diazepamom, treći put u samo dvadesetak dana ishodio odgađanje rasprave.

Da nije bilo tako, presuda bi već bila donesena s obzirom na to da je sudski postupak pri kraju – Šprljan još treba iznijeti svoju obranu, nakon čega bi tužiteljstvo i obrana trebali održati završne govore poslije čega bi sudac izrekao presudu.

Međutim, prvi je put Šprljan sucu kazao kako ne može iznositi obranu jer ga boli grlo i ima temperaturu, zbog čega se nije u stanju koncentrirati. Drugi je put sa Šprljanovim zdravstvenim stanjem sve bilo u redu, ali je bivši hokejaš, koji se uredno pojavio na raspravi, kazao sucu da je odlučio otkazati punomoć svojoj odvjetnici Indiri Kartal koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti te da je angažirao novog odvjetnika.

Tada je zamolio suca da odgodi raspravu jer njegov odvjetnik još nije dobio uvid u spis, pa samim time nisu stigli niti pripremiti obranu. Šprljan se ove srijede nije niti pojavio na sudu i to zato što ga je, kako je kazao doktorima na KBC-u Zagreb, u nedjelju oko 4 sata nekoliko ljudi napalo i pretuklo na ulici.

– Ostao sam bez svijesti na nekoliko sekundi i tri puta povratio, cijeli dan me bole vrat i glava i imam vrtoglavicu – rekao je liječnicima Šprljan, koji nije odmah nakon što je navodno pretučen otišao u bolnicu, nego je to učinio tek u nedjelju popodne.

Nakon liječničkog pregleda dijagnosticiran mu je potres mozga, a stavljen mu je i Schantzov ovratnik. Pitanje koje se postavlja jest zbog čega je Šprljan čekao tako dugo do odlaska u bolnicu, ali i zbog čega policiji nikada nije prijavio napad. Prema neslužbenim informacijama, policiji su prijavu poslali iz KBC-a Zagreb, i to zato što su to dužni učiniti.

Međutim, s obzirom na to da su prijavu poslali tek u ponedjeljak, i to redovitom poštom, policija je još nije bila dobila do zaključenja ovog broja. Inače, nakon narkoseanse, na kojoj su osim Šprljana i Mattea Govedarica bila i dvojica maloljetnika, sva trojica su najprije pokušali oživiti mladog manekena, a kada im to nije pošlo za rukom, odjenuli su ga i iznijeli na ulicu. Hitnu su pozvali tek nekoliko sati kasnije, a policiji su rekli da su Mattea našli na ulici.     

>> Hokejašu odgođena presuda za smrt mladog manekena

>> Bivši hokejaš optužen za smrt manekena koji se predozirao u njegovu stanu

Komentara 3

SK
skategat
09:15 23.02.2017.

čudno kako klijenti tog odvjetnika često pobolijevaju kad moraju doći na sud

OB
ObrenM
19:21 22.02.2017.

Ocekujmo uskoro da ce i narkomani uci u povlastenu grupu cijenjenih manjina.

Avatar babas
babas
01:56 23.02.2017.

Ti narkomani umiru jedan za drugim,ali ih usprkos tome sve više ima. Policija ništa ni ne poduzima da se spriječi širenje narkomanije,a u zdravstvu im lakne kad neki teški narkoman rikne,neće im više dosađivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije