Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadnuti HEP-ovci

'Muškarac me tukao rukama i nogama, a onda je došla žena i počela me daviti'

hep
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
29.01.2015.
u 19:17

Nismo to očekivali. I prije sam bio na ovoj lokaciji i odčitavao brojilo, bilo je verbalnih napada, ali nikada fizičkog obračuna – kazao je djelatnik karlovačke Elektre

Nikada mi se u 28 godina, koliko radim ovaj posao, nije dogodilo da me netko fizički napadne – kazao nam je Žarko Krajačić, koji je s kolegom Ivanom Mušnjakom danas ujutro u središtu Karlovca, na Korzu, u jednom haustoru, kao djelatnik HEP-a došao isključiti struju na jednom brojilu. I dok su radili svoj posao, iz jednog od stanova u zgradi sišao je bračni par.

Boli ih cijelo tijelo

– Muškarac me počeo udarati rukama i nogama po tijelu, čak po glavi, srušio me na pod i nastavio tući. Došla je žena i počela me daviti – vidno potresen kazao nam je Žarko. I kolegu Ivana su napali i počeli tući. Ozljede se, kaže, ne vide, ali boli ih cijelo tijelo.– Pozvali smo policiju, Hitnu i mi i tvrtka kada smo se uspjeli snaći, povući i otići iz haustora zgrade. Sve se dogodilo brzo. Nismo to očekivali. I prije sam bio na ovoj lokaciji i odčitavao brojilo, bilo je verbalnih napada, ali nikada fizičkog obračuna – kazao je djelatnik karlovačke Elektre.

Zatekli smo ih na Hitnom prijamu karlovačke Opće bolnice. Policija tijekom prijepodneva napadače nije zatekla na adresi na karlovačkom Korzu. Da su djelatnici HEP-a u tom dijelu grada često na meti ljutitih stanara koji ih vrijeđaju, potvrdio nam je i Branko Mohorić, direktor karlovačke Elektre.

Poznat slučaj

– Obišao sam djelatnike još dok su bili u bolnici. Bili su uzrujani, što je posve razumljivo. To što su napadnuti dok su obavljali svoj posao strašno je. Žao nam je što se to dogodilo, pomoći ćemo napadnutima. Moramo naći način da ubuduće zaštitimo ljude u takvim situacijama. Elektra će podnijeti tužbe protiv napadača – kazao je direktor Mohorić te dodao da su na karlovačkom Korzu utvrdili niz mjesta na kojima potrošači godinama kradu struju.

– Tome smo htjeli stati na kraj, uvodimo red, što nekima ne odgovora. I konkretan slučaj, kad su naši djelatnici došli isključiti struju, godinama nam je poznat. Korisnici ne podmiruju račune, a koliko znam, riječ je o bračnom paru koji je stan dobio na korištenje od Grada, pa valjda smatraju da će njihove račune netko drugi podmiriti – rekao je Mohorić.

>> Milanović prije izbora priprema dokapitalizaciju HEP-a preko IPO-a

Komentara 31

TH
than
13:59 29.01.2015.

Zanimljiva situacija. HEP ce jednima oprastati neplacene racune, drugima ce iskljucivati struju, a trecima ce 'slati' uplatnice sa vjerojatno jos skupljom strujom za izgradnju elektrane koju nikada necemo vidjeti. Eh, kako god okrenes netko mora platiti potrosenu struju, jer nema niceg besplatnog u svijetu.

LL
LEX-LUTOR
15:34 29.01.2015.

U proslih 20g smo mogli napraviti nekoliko velikih elektrana i spustiti cijenu struje barem 35% te biti energetski neovisni, no kada glupani vode drzavu svih tih godina normalno je da nitko o tome ne razmislja,,,Bit ce i gore,,,samo polako...nama sve smeta, ako je na ugljen ne valja, na vjetar ne valja, pa koja vrsta nam odgovara...

Avatar Oneill
Oneill
13:50 29.01.2015.

Da nema iskljucivanja a onda svi koji redovno placaju biti ce im i ti racuni na teret samo tako dalje samo otpisivanje galana tuca uzas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije