Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Remorker

Premilovcu još jedna optužnica za izvlačenje milijuna preko svoje tvrtke

Igor Premilovac
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
30.12.2015.
u 17:30

Tužiteljstvo Premilovca tereti da je McCann Ericksonu isporučivao fiktivne naloge, a nakon što bi mu bili plaćeni, novac je uplaćivao na račun svoje tvrtke Remorker te ga potom uz proviziju od 10 posto predavao drugim optuženicima

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv Igora Premilovca, poznatog iz afera HAC i HGK, te još troje optuženika zbog izvlačenja 4,8 milijuna kuna iz tvrtke McCann Erickson koja je također obuhvaćena optužnicom.

Tužiteljstvo Premilovca tereti da je McCann Ericksonu isporučivao fiktivne naloge, a nakon što bi mu bili plaćeni, novac je uplaćivao na račun svoje tvrtke Remorker te ga potom uz proviziju od 10 posto predavao drugim optuženicima.

Optuženi su i zbog utaje poreza čime su oštetili državni proračun za oko 6,8 milijuna kuna te proračun Grada Zagreba za oko 921.900 kuna. Tereti ih se i da su još jednoj tvrtki nelegalno pribavili 1,8 milijuna kuna. 

>> Premilovac se s još troje sumnjiči za izvlačenje 4,5 milijuna kuna

Komentara 7

LA
Lavica7
17:47 30.12.2015.

Nadrapao je. Morat ce guliti krumpire, ili mozda skupljat lisce po Maksimiru...

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
22:21 30.12.2015.

Pravi hrvat po jelu, djelu i odijelu.

Avatar swp850
swp850
21:54 30.12.2015.

Domoljub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije