Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda maloljetniku

Pregazio ženu, a najteža moguća kazna – odgojni dom

luka tepeš
Foto: Facebook
1/3
27.07.2015.
u 17:38

Maloljetnik je uzeo nezaključani auto iz garaže pa naletio na bračni par Tepeš

Maloljetniku iz Donje Stubice koji je 10. siječnja ove godine ukradenim automobilom na mjestu usmrtio Jelenu Mihanović Tepeš (32), a teško ozlijedio njezina supruga, dogradonačelnika Donje Stubice Luku Tepeša (33), završeno je suđenje na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Nakon provedenog postupka koji je bio zatvoren za javnost, 16-godišnjaku je izrečena sankcija upućivanja u odgojni zavod.

Šetali se nogostupom

Tamo će provesti najmanje šest mjeseci, no koliko će točno maloljetnik ostati u odgojnom zavodu, ovisit će o njegovu ponašanju. Naime, prema Zakonu o sudovima za mladež, ako se maloljetnik zbog kaznenog djela upućuje u odgojni zavod, tamo ostaje najmanje šest mjeseci, a najdulje tri godine. Sud svakih šest mjeseci saziva sjednicu i vijeće te ispituje hoće li se mjera obustaviti ili će se zamijeniti nekom drugom odgojnom mjerom. Maloljetnik je, podsjetimo, iz garaže ispred jedne zgrade uzeo automobil sestre dogradonačelnika Donje Stubice Martine Tepeš, u kojem se nalazio ključ, te se njime počeo voziti. Tepeš i njegova supruga šetali su se nogostupom, a oko 21.30 sati na njih je automobilom naletio 16-godišnjak. Jelena Mihanović Tepeš na mjestu je poginula, a njezina je supruga udarac odbacio u susjedno dvorište. Maloljetnik je pobjegao s mjesta nesreće, no policajci su ga iduće jutro uhitili. Da stvar bude tragičnija, sestra teško stradalog dogradonačelnika pomagala je njegovoj obitelji i njemu poklonivši im računalo i televizor.

Maloljetnik je i već prije imao sukoba sa zakonom. Naime, kao 12-godišnjak pokušao je ukrasti ultralaki avion s piste Aerokluba Bistrica pokraj Marije Bistrice, no nakon što je poletio, ubrzo je završio u obližnjem grmlju.

Nakon što je uhićen zbog izazivanja teške nesreće, vrlo je brzo iz Remetinca premješten u Dom za odgoj djece i mladeži u Dugavama s obzirom na to da u zagrebačkom zatvoru ne postoje adekvatni uvjeti za smještaj maloljetnika.

Pobjegao iz doma

Međutim, početkom travnja ponovno je vraćen u zatvor jer je, i prije nego što mu je počelo suđenje, pobjegao iz doma. Nakon nekoliko dana izbivanja sam se vratio u dom.

Osim za izazivanje nesreće u kojoj je poginula jedna osoba, a druga je teško ozlijeđena, teretilo ga se i za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari. Na sudu je izrazio kajanje zbog svega što se dogodilo, a rekao je i da bi bio najsretniji kada bi mogao vratiti vrijeme.

>> Maloljetnik mi je ukrao auto i njime ubio šogoricu

Komentara 27

Avatar SMECHAR
SMECHAR
18:24 27.07.2015.

Pa ok ako je maloljetan onda u taj odgojni zavod, a po punoljetnosti lijepo u buksu na 20 godina i društveno koristan rad za to vrijeme.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
17:49 27.07.2015.

sramota

TH
than
19:59 27.07.2015.

Maloljetnik ubio i dobio odgojni dom ?!?!?! Sada samo cekam da se kod nas angaziraju maloljetnici za narucena ubojstva. Sto, dobije dobre pare i dom. Nakon toga kada postane punoljetan se sve brise.... Znaci moze me neki maloljetnik sa ledja zamlatit i u biti nikome nista. Nase zakone kao da su pisali lopovi i ubojice za same sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije