Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mito na riječkom Zavodu

Predstojniku Bosnaru sudit će se u Karlovcu

dr. Alan Bosnar
Foto: Goran Kovacic/pixsell
02.01.2014.
u 15:30

Tužitelji Bosnara terete da je od svibnja 2008. do travnja 2013. godine od trojice podređenih, liječnika sudske medicine, primio 350 tisuća kuna mita, a još 250 tisuća kuna priskrbio je zloupotrebljavajući položaj i ovlasti predstojnika

Predstojniku riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku prof. dr. Alanu Bosnaru, optuženom za primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti, i jednom od liječnika sudske medicine iz njegova Zavoda, dr. Miranu Čoklu, optuženom za davanje mita Bosnaru, sudit će se na Županijskom sudu u Karlovcu koji je za ovaj postupak delegiran od Vrhovnog suda. Karlovački sud zaprimio je optužnicu o kojoj će se sada odlučivati Optužno vijeće. 

U  listopadu lani Uskok je protiv Bosnara i Čokla podigao optužnicu na Županijskom sudu u Rijeci, no Optužno vijeće toga suda tražilo je da se predmet izmjesti jer je optuženi godinama bio stalni sudski vještak toga suda, a kao i on sa sudom su povezani i drugooptuženi dr. Čoklo i dvojica glavnih svjedoka, liječnika sudske medicine sa Zavoda koji su svog šefa i prijavila Uskoku jer je godinama od njih iznuđivao novac.

Tužitelji Bosnara terete da je od svibnja 2008. do travnja 2013. godine od trojice podređenih, liječnika sudske medicine, primio 350 tisuća kuna mita, a još 250 tisuća kuna priskrbio je zloupotrebljavajući položaj i ovlasti predstojnika tako da je sebi odobravao isplate za stručne usluge iz prihoda koje je Zavod ostvarivao obavljajući djelatnost na tržištu. Čoklo se tereti da je šefu dao iznos od 118.200 kuna mita. Bosnar se brani sa slobode jer je istražni zatvor, nakon što je iza rešetaka proveo 19 dana, zamijenilo jamstvo u nekretnini koje je dala treća osoba, a pokrilo je određeni iznos jamčevine od 1,5 milijuna kuna. Bosnarovu imovinu, zbog sumnje u podrijetlo, blokirao je Uskok.

>> 'Ako hoćete svoju plaću, dajte pare'

Komentara 1

VE
velikazmija
16:48 02.01.2014.

dali se ja varam ili se večernji list polako oslobađa udbaške stege pa evo i ovaj predstojmik kriminalist i .merzel i kobešćak i žužić jeli to pioniri iz sdp-a kradu i piše večernji i o njima--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije