Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko nije stradao

Ugašen požar u TLM-u, uzrok najvjerojatnije kvar na stroju

TLM
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/9
28.05.2016.
u 20:56

Od radnika koji su svjedočili događaju doznaje se da je vatra bila iznimno jaka i zahvatila je ključni stroj valjaoničkog pogona

Požar koji je danas oko 15 sati buknuo u pogonu Tvornice valjanih proizvoda šibenskog TLM-a ugasili su vatrogasci vrlo brzo nakon izbijanja, nitko nije stradao, a u požaru je oštećen ključni stroj TLM-ove valjaonice.

Kako je u kratkom priopćenju izvijestila šibenska policija, požar je najvjerojatnije izazvao kvar na stroju, a više će se znati nakon očevida.

Iz Uprave slovenskog Impol TLM-a, tvrtke koja za vrijeme predstečajne nagodbe nad tvornicom djeluje u pogonu valjaonice sukladno ugovoru o najmu, nakon nesreće su za medije izvijestili da je požar buknuo u toploj valjaonici nakon pucanja cijevi hidrauličnog uređaja, a uslijed velike vrućine i blizine zapaljivih materijala.

Od radnika koji su svjedočili događaju doznaje se da je vatra bila iznimno jaka i zahvatila je ključni stroj valjaoničkog pogona, takozvani V24. 

Iz Uprave Impol TLM-a navode da će se proizvodnja nastaviti kroz dva ili tri tjedna, kad se saniraju oštećenja.

>> TLM je spašen, stižu prvi kamioni sa sirovinom

>> Radnici šibenskog TLM Aluminiuma i sisačkog Metalinga prosvjeduju u svojim gradovima

Ključne riječi

Komentara 3

MX
Mister X
19:37 28.05.2016.

, zapalio valjak u tvornici valjanih proizvoda. Riječ je o valjku vrijednom stotine milijuna kuna, Pored tajkovih uređaja koji se mogu i zapaliti-zapaljivi imaju tvornice svoje barem jedno vatrogasbno vozilo tamo koje je spremno da krene sa gaše njem najkasnijeje za 1 minuta tako je to na pravom zapadu ... Ili je želja novi valjak koji če platiti osiguranje ..............Možda je ipak nešto treće?

Avatar SSG
SSG
19:56 28.05.2016.

. ..Taman kad je ponovo izabran za predSS(j)ednika HDZ-a Tomislav Karamarko-Valjak se zapalio u Šibenskom TLM-U. ..Poljana MARŠALA TiTA&Antonio B. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije