Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADNICI SE SPASILI

Postrojenje tvornice u Đurđenovcu uništeno u požaru

požar
Foto: Nasice.com
1/9
29.06.2015.
u 22:00

Prema neslužbenim informacijama požar je uzrokovala ventilacija tvornica koja se zapalila

Postrojenje nekadašnje tvornice DIK Đurđenovac, u blizini Našica, uništeno je u požaru koji je danas, oko 17 sati, zahvatio dijelove tvornice. Prema riječima mještana Đurđenovca u vrijeme požara, u drugoj smjeni, u tvornici je radilo 100-ak radnika koji su se svi uspjeli spasiti.

Radi se o tvornici u kojoj se proizvodi namještaj tako da je pogon prepun zapaljivih stvari poput drveta, piljevine, raznih lakova i zapaljivih stvari. Sve to uzrokovalo je da se požar veoma brzo širi tako da će teško biti spasiti bilo što od imovine tvrtke. Prema neslužbenim informacijama požar je uzrokovala ventilacija tvornica koja se zapalila, a koja povlači piljevinu zapaljive plinove iz unutrašnjosti tvornice. Zapovjednik DND Našice Zvonimir Ljubljanović rekao je novinarima kako je teren veoma brzo izašlo dosta vatrogasaca ali da sumnja da će uspjeti išta spasiti.

– Požar je nezaustavljiv. Sve unutra je veoma zapaljivo i lako gori. Ovdje smo već neko vrijeme, a nismo uspjeli uopće ući u tvornicu, rekao je Ljubljanović. Kako doznajemo u gašenje požara uključili su se svi okolni DCD-ovi tako da je na terenu veliki broj vatrogasca i desetak vatrogasnih vozila. Mještani Đurđenovca zabrinuto gledaju prema nekadašnjoj tvornici strahujući za dalju budućnost. Kažu kako je DIK Đurđenovac trenutno u koncesiji tvrtke ProWood koja se početkom ove godine pokrenula proizvodnju. Odmah potom u tvornici su ponovno zaposleni radnici drven industrije koji su bili bez posla.

Foto i video: portal Našice.com

>> U tvornici planuli trupci, uzrok požara nepoznat

>> Za vrijeme gašenja požara ozlijeđen vatrogasac koji je pao sa stupa

Komentara 20

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
21:02 29.06.2015.

Višegodišnje zanemarivanje PP zaštite, kao i neredovito čišćenje ventilacije uzelo je danas nažalost danak. Od nekadašnjeg drvnog giganta, poslije pljačkaške pretvorbe, ostalo je zgarište, a i ono pogona što nije opljačkano (kao Bačvarija, koja je napravila najveću bačvu u Europi), stoji derutno u propadanju. Rezime, u ionako umrlom gradiću Đurđenovcu, ostalo je stotinjak radnika bez posla, pa puta najmanje dvoje članova porodice, katastrofa. Gospodo političari uradili ste ono što serbski agresor nije učinio puškom, uništili ste Hrvatsku, a posebice Slavoniju.

DA
danijelrukavina4
20:39 29.06.2015.

A da nije konkurencija iz inozemstva. Ljudi se danas svačim bave. Inače mi je jako čudno kako mi gubimo proizvodne ( tvornice), turističke (Bjelolasica) u požarima. I obično izgori sve do temelja. Di su bili silni zaštitari, gdje je čuvarska služba, jesu li radnici što primjećivali sumnjivo. Kada su zvani vatrogasci. Kada su došli. Ode im tvornica ispred nosa. Niko ništa ne zna. Sve mi je to blesavo. Je li znaju što tajne službe ?

BA
balic
22:33 29.06.2015.

Pa to je jos iz juge,eto vidis kako je sve onda bilo bolje...pljc. Sva je prepusteno trajanju ,nije odrzavano ali nek se nasi gedzovani od politicara boze u najskupljim automobilima ,nek imaju pametne telefone ,jos malo i pametne satove kojii im nece zazvonit nego za njih radit ... Bitno je prepucavat se putem medijia,reankinirat fasiste i ustase,dijelit na mi il oni,ove i one lijeve i desne crne i crvene vragove i guje,a industrija i pogoni nek neodrzavanjem i ne investiranjem propadaju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije